ChatGPT

Vil stoppe jukset

OpenAI lanserer verktøy for å avdekke AI-tekster.

SNAKKIS: Tekstroboten ChatGPT har på kort tid fått mye oppmerksomhet. Foto: Hollandse Hoogte/Shutterstock/NTB
SNAKKIS: Tekstroboten ChatGPT har på kort tid fått mye oppmerksomhet. Foto: Hollandse Hoogte/Shutterstock/NTB Vis mer
Publisert

Tekstroboten ChatGPT har tatt nettet med storm. Ved hjelp av kunstig intelligens kan man få generert tekster som likner på menneskers skriving, og resultatet har forbløffet mange.

Det tok imidlertid ikke lang tid før det dukket opp bekymringer om at tjenesten ville bli brukt til juks. Skoleelever jublet, lærerne rev seg i håret.

- Ikke pålitelig

Nå har imidlertid folkene bak ChatGPT, Open AI, laget et gratis verktøy som skal kunne oppdage om en tekst er skrevet av kunstig intelligens, skriver The Verge.

I en pressemelding advarer selskapet mot at tjenesten «ikke er helt pålitelig», og at det kan være nyttig i å avgjøre hvorvidt noen prøver å få AI-generert tekst til å framstå som om det var skrevet av en ekte person, men at det ikke bør brukes som et primært beslutningsverktøy.

Verktøyet tar foreløpig tekst på minimum 1000 tegn.

Blandede resultater

Vi kjørte en norsk tekst generert av ChatGPT, og fikk til svar at den sannsynligvis var AI-generert. Da vi kjørte gjennom tekst vi har skrevet selv, sa verktøyet at det var veldig usannsynlig at teksten var AI-generert.

IKKE HELT BASTANT: Verktøyet sier ikke at vår egenskrevede tekst IKKE er skrevet av AI, men at det er svært usannsynlig at den er det. Foto: Kirsti Østvang
IKKE HELT BASTANT: Verktøyet sier ikke at vår egenskrevede tekst IKKE er skrevet av AI, men at det er svært usannsynlig at den er det. Foto: Kirsti Østvang Vis mer

The Verge fikk mer blandede resultater i sine forsøk.

OpenAI er ikke de første til å lage denne typen verktøy. Da ChatGPT gikk viralt, laget den amerikanske IT-studenten Edward Tian GPTZero, en robot som oppdager bruk av chatroboten ChatGPT.

I USA har flere skoler begynt å legge ned forbud mot chatboter.

Du kan prøve OpenAIs nye AI Text Classifier her.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer