Netflix

Vil stramme kraftig inn

Strømmetjenesten vil at alle skal betale for seg.

NYTT SYSTEM: Netflix vil at bare folk i samme husholdning skal bruke én og samme konto. Foto: Mateusz Slodkowski/SOPA Images/Shutterstock/NTB
NYTT SYSTEM: Netflix vil at bare folk i samme husholdning skal bruke én og samme konto. Foto: Mateusz Slodkowski/SOPA Images/Shutterstock/NTB Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Netflix er lei av å tape penger fordi folk deler kontoer i stedet for å betale for egne abonnement. Strømmetjenesten har allerede varslet at det blir slutt på passorddeling i løpet av årets første kvartal.

Nå vet vi mer om hvordan det nye systemet kommer til å fungere.

Månedlig sjekk

Nettsida The Streamable skrev først at brukere vil måtte logge inn på Netflix minst én gang i måneden når de er koblet til Wi-Fi-nettet tilknyttet hjemmeadressen deres, og viste til lekkede retningslinjer. Befinner man seg på en annen plassering, vil enheten bli blokkert - og man blir bedt om å registrere en ny konto, stod det i retningslinjene, ifølge nettsida.

Men, etter saken til The Streamable ble publisert, har Netflix gjort endringer, skriver danske Ekstra Bladet.

I stedet vil Netflix sende koder via e-post og SMS for å verifisere at brukeren har tillatelse til å logge på flere kontoer.

Per dags dato vil ikke Netflix kreve betalt av kontoeiere som bruker tjenesten utenfor hjemmet.

Kan endre seg

Ifølge Aftonbladet er det nye systemet allerede i bruk i land som Peru, Costa Rica og Chile. Til The Verge vil ikke Netflix bekrefte om det blir likt for amerikanske brukere. Det gjenstår derfor å se hvordan det blir når det rulles ut i Norge.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer