Samsungs TV-er i 2019

Vil viske bort skillet mellom PC og TV

Nå kan du koble tastatur og mus direkte i TV-en, og styre PC-er som står helt andre steder.

PC PÅ TV: Her har vi koblet oss til en PC i nettverket, og takket være høy oppløsning kan vi ha flere programvinduer åpne ved siden av hverandre. Foto: Bjørn Eirik Loftås
PC PÅ TV: Her har vi koblet oss til en PC i nettverket, og takket være høy oppløsning kan vi ha flere programvinduer åpne ved siden av hverandre. Foto: Bjørn Eirik Loftås Vis mer
Publisert

Barcelona, Dinside: De siste årene har det vært mye fokus på å «caste» innhold til TV-en, for eksempel fra mobilen, nettbrettet og PC-en. Det betyr i praksis at du overfører det du ser på den lille skjermen, trådløst til den store skjermen - slik at flere kan se innholdet samtidig.

Slik deling kan brukes til alt fra å vise fram morsomme videoer til hele familien fra sofakroken, til å kjøre presentasjoner i møterommet.

Svært mange nyere TV-er har støtte for slik casting innebygd. Og hvis din TV ikke har det, kan den enkelt få det hvis du investerer i en Chromecast, Apple TV eller lignende. Da får du samtidig mye annen morsom og nyttig funksjonalitet.

Innebygd fjernstyring av PC

Men overføring av skjermbilder kan også gjøres på en annen måte - ved å hente innholdet istedenfor å pushe det. Og det er nettopp det Samsung gjør, når årets nye TV-modeller rulles ut i butikkene i disse dager. Disse vil nemlig ha støtte for såkalt Remote Access til PC-er og servere.

Det betyr at du kan koble et helt vanlig tastatur og mus til TV-en, og via en trådløs og kryptert oppkoblingsløsning kan du hente skjermbildet fra en PC som står et helt annet sted i nettverket. Deretter kan du jobbe på PC-en via TV-skjermen, vise bilder, strømme videoer, surfe på nettet og så videre - uten at PC-en er koblet til direkte.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer