Twitter snur:

Ville slette inaktive brukere

Har valgt å utsette tiltaket etter at mange brukere reagerte.

SKAPTE FURORE: Twitter annonserte denne uka at de ville slette inaktive brukere. Nå er slettingen satt på pause. Foto: Jeff Chiu / AP / NTB Scanpix
SKAPTE FURORE: Twitter annonserte denne uka at de ville slette inaktive brukere. Nå er slettingen satt på pause. Foto: Jeff Chiu / AP / NTB Scanpix Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Forleden dag annonserte Twitter at de ville rydde opp i tjenesten ved å fjerne inaktive brukerkontoer.

Folk som ikke hadde logget på tjenesten det siste halvåret stod i faresonen for sletting. De aktuelle brukerne fikk tilsendt en e-post fra tjenesten med beskjed om at de var nødt til å logge og godkjenne brukervilkårene innen 11. desember for ikke å miste brukerkontoen sin.

Tiltaket skulle i første omgang gjelde blant europeiske brukere på grunn av GDPR-lovgivningen.

Tenkte ikke på de døde

Mange reagerte sterkt, og da særlig på vegne av de som ikke lenger er blant oss, som ikke har mulighet til å logge på for å beholde kontoen.

Det var en problemstilling Twitter innrømmer ikke å ha tenkt på:

Nå har Twitter besluttet å utsette slettingen til de får på plass et system for å kunne hedre Twitter-kontoene til folk som har gått bort.

For mange kan gamle tweets ha en høy affeksjonsverdi, noe blant annet Tecrunch-journalist Drew Olanoff poengterte i et innlegg tidligere denne uka. Han har et sterkt forhold til gamle tweets fra sin far, som gikk bort for fire år siden.

Facebook har lenge hatt en mulighet for å hedre de som ikke lenger er blant oss, men hvordan fungerer det på andre sosiale medier? Det kan du lese om her:

Vi bryr oss om ditt personvern

dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer