Twitter snur:

Ville slette inaktive brukere

Har valgt å utsette tiltaket etter at mange brukere reagerte.

SKAPTE FURORE: Twitter annonserte denne uka at de ville slette inaktive brukere. Nå er slettingen satt på pause. Foto: Jeff Chiu / AP / NTB Scanpix
SKAPTE FURORE: Twitter annonserte denne uka at de ville slette inaktive brukere. Nå er slettingen satt på pause. Foto: Jeff Chiu / AP / NTB Scanpix Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Forleden dag annonserte Twitter at de ville rydde opp i tjenesten ved å fjerne inaktive brukerkontoer.

Folk som ikke hadde logget på tjenesten det siste halvåret stod i faresonen for sletting. De aktuelle brukerne fikk tilsendt en e-post fra tjenesten med beskjed om at de var nødt til å logge og godkjenne brukervilkårene innen 11. desember for ikke å miste brukerkontoen sin.

Tiltaket skulle i første omgang gjelde blant europeiske brukere på grunn av GDPR-lovgivningen.

Tenkte ikke på de døde

Mange reagerte sterkt, og da særlig på vegne av de som ikke lenger er blant oss, som ikke har mulighet til å logge på for å beholde kontoen.

Det var en problemstilling Twitter innrømmer ikke å ha tenkt på:

Nå har Twitter besluttet å utsette slettingen til de får på plass et system for å kunne hedre Twitter-kontoene til folk som har gått bort.

For mange kan gamle tweets ha en høy affeksjonsverdi, noe blant annet Tecrunch-journalist Drew Olanoff poengterte i et innlegg tidligere denne uka. Han har et sterkt forhold til gamle tweets fra sin far, som gikk bort for fire år siden.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer