Vinneren i formatkrigen: DVD

Blu-ray har kanskje slått knock out på HD DVD, men veien fram til å bli DVDens arvtaker er lang og kronglete.

Publisert
Sist oppdatert

I følge Nielsen VideoScan First Alert var kun 15% av HD-filmene som ble solgt i USA i forrige uke i HD DVD-format, mens 85% var i Blu-ray-format. Uka før var tallet 60/40, fordel Blu-ray.

Salgsresultatet ses i direkte sammenheng med at gigantiske Warner med sine underselskaper besluttet å kun støtte Blu-ray fra mai i år.

Den mest solgte Blu-ray-filmen den aktuelle uken var westernfilmen 3:10 to Yuma. Den solgte ti ganger mer enn den mest solgte HD DVD-filmen, The Kingdom.

Mange vil hevde at Blu-ray har hatt et overtak lenge, og at avgjørelsen fra Warner også må ses i lys av at Blu-ray eide 90% av det japanske HD-spillermarkedet gjennom hele siste kvartal i 2007, til tross for at disse var til dels vesentlig dyrere enn HD DVD-spillerne.

Her er alt du trenger å vite om de to formatene

Halverer prisene

Foreløpig er det imidlertid ikke kommet klare signaler i retning av at HD DVD-leiren legger inn årene. Toshiba melder at de senker prisene på alle sine spillere, og nettbutikken Amazon halverer prisen på alle HD DVD-titlene i butikken. Bransjen og publikum venter nå spent på neste trekk fra de to største HD DVD-supporterne, Toshiba og Microsoft. Priskutt alene er neppe nok for å få formatet tilbake på sporet igjen.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer