Vinter og kondensfare?

Publisert
Sist oppdatert

Hei,

Jeg har ofte mitt datautstyr stående på skrivebordet like ved et vindu som er åpent om natten. Den bærbare blir også utsatt for meget varierende temperaturer på vei til jobb etc.

Er det noen store faremomenter med dette, f.eks. kondens? Bør en nedkjølt PC få litt tid på å bli varm før den startes? Bør jeg i hvert fall slå av strømbryteren, altså ikke bare Windows-shutdown? Andre tips?

Håper på svar på denne, da jeg vet dette gjelder veldig mange her i kalde nord.

MVHVidar

Datadoktoren svarer

Hei

Du har rett i at kondens kan være skadelig for elektronikk. Det kan rett og slett oppstår kortslutninger, som i verste fall kan ødelegge apparatet. De mest utsatte apparatene er jo mobiltelefoner. Her er jo dette med fuktskader og garanti et stadig tilbakevendende tema.

Men jeg har aldri hørt om PCer som har tatt skade av å stå i et rom hvor det luftes om natten.

Dette kan skyldes at temperaturen og fuktigheten ikke endrer seg så dramatisk at fuktigheten kondenserer. Det skjer jo bare når en (svært) kald gjenstand kommer rett inn i et varmt og fuktig miljø.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer