Vinterslipp fra Canon

15 nye videokameraer og 4 nye PowerShot-modeller

Vinterslipp fra Canon
Publisert
Sist oppdatert

Verken videokameraer eller enkle kameraer for stillbilder er bra nok eller billige nok. Men hva kan bli bedre og hvordan? Det er mange svar på dette, men for å slå begge fluene i en smekk er det utvikling av bildeprosessering og brukervennlighet som står øverst på lista.

Å ta gode bilder krever en god blanding av kunnskap, kreativitet og flaks. Den første delen kan i stadig større grad bygges inn i kameraet, bildeprosessorene kan nå analysere motivet og gjøre justeringene selv. Stadiet med autofokus og punktbasert lysmåling er forlengst tilbakelagt, nå er det både helheten i bildet og gjenkjenning av de forskjellige elementene som analyseres.

Smarte kompaktkameraer

PowerShot-serien har fått flere nye modeller med innebygd fotoekspertise i Digic III bildeprosessoren. Canons Smart Auto Mode analyserer lysstyrke, kontrast, avstand og fargetone, og valger bildebehandling ut fra opptil 18 maler. Samtidig vil "i-Contrast" sørge for en eksponering som gjør at at detaljer i spesielt lyse eller mørke områder blir tatt vare på.

Ansiktsgjenkjenning har også blitt videreutviklet og håndterer både ett og flere personer i et bilde. Det kan fokuseres på flere personer samtidig, og dette gjelder også eksponeringen, hjelpeblitzbruk og hvitbalanse. Også røde øyne kan justeres med ett knappetrykk. Gruppebilder med selvutløser er nå bortimot idiotsikre: de tas automatisk 2 sekunder etter at et nytt ansikt har dukket opp i bildet.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer