Virgin med jomfrutilbud for musikkelskere

Men vil kundene ha det?

Virgin med jomfrutilbud for musikkelskere
Publisert
Sist oppdatert

Den utrolige populariteten til den i utgangspunktet gratis musikk-streamingtjenesten Spotify forteller oss minst to ting: Nettbrukere på jakt etter musikk er ikke uten videre villig til å betale for tjenesten, og de ser heller ikke ut til å ha noe i mot at musikken de hører på ikke finnes på deres egen datamaskin.

Gjennom et abonnementstilbud forsøker nå britiske Virgin Media å ta knekken på - først og fremst - fildelingsfristelsen, men de vil sikkert ikke ha noe i mot at kundene deres også styrer unna spotifyliknende tjenester.

Alt av litt - ikke litt av alt

Tilbudet vil i første omgang kun lanseres til Virgin Medias britiske bredbåndsabonnenter, og det vil dessuten bare inneholde musikk fra Universals lange liste med utgivelser. Hvis abonnentene liker artister som U2, Kanye West og Amy Winehouse kan det være de blir fristet, men liker de Radiohead eller Coldplay vil de ikke kunne laste ned eller streame musikk via tjenesten.

Tjenesten har foreløpig ikke noe navn, og selv om abonnementsprisene heller ikke er offentliggjort mener Guardian å vite at det rimeligste tilbudet vil koste omtrent det samme som "et par CDer i måneden", det vil si rundt 15 pund (150 kroner).

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.