Virus eller viktig prosess?

Publisert
Sist oppdatert

Datadoktor:

Hei,

For ca. en uke siden kom filen crss.exe inn på min PC i mappen c:\documents and settings\"brukernavn". Norton antivirus detekterte det som et virus (orm) og brannmuren blokkerte forsøk fra programmet på å komme ut på nettet. Men verken antivirusprogrammet mitt (er oppdatert) eller ad-aware har klart å fjerne viruset. Når jeg sletter filen "crss.exe" blir den borte, men dukker opp i gjen hver gang pcèn restartes.

Har også forsøkt rådet fra Symantec om å deaktivere systemgjenoprettingen, samt å sjekke om den oppgitte koden finnes i registeret (det var ikke spor etter noen kode der iht. anvisningene fra Symantec). Jeg har forsøkt alle råd som jeg har funnet på nettet, men klarer ikke å bli kvitt dette programmet. Håper dere kan hjelpe. Hilsen Helge

Datadoktoren svarer

Hei,

Prosessen som heter "crss.exe" er både et virus og en "livsviktig" systemoprosess. Men det er mange ormer som benytter seg av prosessen for å replikere seg selv - gjerne ved at de søker gjennom eposten din og lytter etter kommandoer fra Internett (som gjør maskinen til en såkalt "zombie").

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer