Virus i Hosts-filen?

Publisert
Sist oppdatert

Hei,

PCen min ble smittet av Trojan.Tooso.D, men jeg fikk dette bort med oppskriften til Symantec.Dessverre har den overskrevet Hosts-filen min (som kan overstyre adressene til web-adresser, DD), slik at jeg ikke kommer meg inn på sidene til verken antivirusselskaper eller Windows Update. Den har satt 127.0.0.1 foran alle disse web-adressene. Mitt spørsmål: hvordan kan jeg få fjernet 127.0.0.1 slik at jeg kan bruke disse adressene igjen? Hilsen en som ikke har lyst å reinstallere.

Datadoktoren svarer

Hei en som ikke har lyst til å reinstallere,

Hosts-filen er en enkel måte å sperre for tilgang til webadresser på, eller å gjøre innlastingen raskere. Det er fordi maskinen din må spørre en navnetjener (ofte kalt DNS) hver eneste gang du for eksempel skriver www.dinside.no i adressefeltet til en nettleser.

Hosts-filen kan hoppe over dette hvis du vet hva IP-adressen til nettstedet er, slik at behovet for å få en navnetjener til å oversette www-adressen til en numerisk IP-adresse forvinner. For å få DinSide.no til å lastes opp raskere, kan du for eksempel skrive

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer