Virusskanning via Internett

Det finnes en rekke Internett-tjenester som tilbyr gratis skanning av PCen din. Slike tjenester bør ikke erstatte vanlige antivirus, men kan gjerne brukes som tillegg. Her får du oversikt over slike tjenester.

Virusskanning via Internett
Publisert
Sist oppdatert

Spredningen av virus, ormer, trojanere og andre viruslignende programmer på Internett har ikke avtatt i det siste, snarere tvert imot. Virusskanning av PCen din via Internett er en god løsning i kampen mot skadelige programmer. Slike tjenester bør likevel ikke erstatte et vanlig antivirusprogram, fordi de har den begrensingen at de ikke overvåker PCen kontinuerlig.

Om virusskanning via Internett

Før du bruker disse tjenestene, bør du være klar over følgende fellestrekk for tjenestene:

 • Virusskanning via Internett kan ta lang tid (opptil flere timer), men dette avhenger blant annet av hvor stor harddisk du ønsker å skanne. Velger du å skanne kun en bestemt mappe eller en undermappe, vil dette som regel redusere tiden betraktelig. Du har eventuelt muligheten å avslutte prosessen, hvis du for eksempel synes at den tar for lang tid.
 • Tjenestene krever minimum Internet Explorer 4.0 eller 5.0, og ofte også at støtte for teknologiene ActiveX og Javascript er slått på i nettleseren.
 • Når du besøker en nettside som tilbyr virusskanning via Internett, får du gjerne opp en dialogboks hvor du må bekrefte installasjon av et program som skanner PCen din. Deretter skal du velge en stasjon, en mappe eller en undermappe i PCen din, som du ønsker at skal bli virusskannet.

Populære online skannere

 • Trend Micro Housecall
  Gå til nettsiden housecall.trendmicro.com og velg landet du befinner deg i i rullevinduet under teksten "Please Select your Location:" og klikk videre på Go. Du kan så velge hvilken stasjon, mappe eller undermappe du ønsker å skanne.

  Hvis skanneren finner virus på PCen din, har du mulighet å desinfisere (clean) eller slette (delete) den infiserte filen.

 • Symantec Security Check
  Denne tjenesten gir deg informasjon om eventuelle virus på PCen din, men den desinfiserer ikke eventuelle infiserte filer. Komprimerte filer blir ikke skannet.

  Gå til nettsiden security.symantec.com og klikk på Scan for Viruses for å starte skanningsprosessen.

 • Panda Active Scan
  Klikk på lenken Scan your PC på nettsiden pandasoftware.com og videre på Next. På neste side må du skrive inn epostadressen din og klikke på Send for å starte skanning.

  Velg Norway hvis det er i Norge du er lokalisert. Klikk på Start for å starte skanningen.

 • RAV Antivirus Online Virus Scan
  Du kan søke etter og eventuelt fjerne datavirus ved hjelp av RAV Antivirus Online Virus Scan. Les mer om tjenesten på ravantivirus.com.
 • eTrust Anti Virus Scanner
  Gå til nettsiden ca.com for å starte skannings-prosessen. Du kan velge om du vil desinfisere eller slette infiserte filer.
 • Free Online Trojan Scanner
  Gå til nettsiden trojanscan.com og klikk på Scan my computer for Trojans! Klikk videre på Start Scan for å starte skanningen.
 • Kaspersky Online Virus Scanner
  Denne tjenesten kan brukes til å skanne enkelte filer på PCen din, og er godt egnet i tilfelle du ønsker å skanne usikre filer du har lastet ned fra Internett, eventuelt vedlegg du har fått via epost. Du kan skanne filer med en størrelse på opptil 1 MB. Ønsker du å skanne flere filer, kan du skanne én komprimert ZIP-fil.

  Gå til nettsiden kaspersky.com og velg filen du ønsker å skanne og velg Submit.

Gratis fullverdig antivirusløsning

Har du ikke skaffet deg et antivirusprogram allerede, kan vi anbefale for eksempel gratisprogrammet AVG fra Grisoft.

Vi bryr oss om ditt personvern

dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer