Virusskanning via Internett

Det finnes en rekke Internett-tjenester som tilbyr gratis skanning av PCen din. Slike tjenester bør ikke erstatte vanlige antivirus, men kan gjerne brukes som tillegg. Her får du oversikt over slike tjenester.

Virusskanning via Internett
Publisert
Sist oppdatert

Spredningen av virus, ormer, trojanere og andre viruslignende programmer på Internett har ikke avtatt i det siste, snarere tvert imot. Virusskanning av PCen din via Internett er en god løsning i kampen mot skadelige programmer. Slike tjenester bør likevel ikke erstatte et vanlig antivirusprogram, fordi de har den begrensingen at de ikke overvåker PCen kontinuerlig.

Om virusskanning via Internett

Før du bruker disse tjenestene, bør du være klar over følgende fellestrekk for tjenestene:

  • Virusskanning via Internett kan ta lang tid (opptil flere timer), men dette avhenger blant annet av hvor stor harddisk du ønsker å skanne. Velger du å skanne kun en bestemt mappe eller en undermappe, vil dette som regel redusere tiden betraktelig. Du har eventuelt muligheten å avslutte prosessen, hvis du for eksempel synes at den tar for lang tid.
  • Tjenestene krever minimum Internet Explorer 4.0 eller 5.0, og ofte også at støtte for teknologiene ActiveX og Javascript er slått på i nettleseren.
  • Når du besøker en nettside som tilbyr virusskanning via Internett, får du gjerne opp en dialogboks hvor du må bekrefte installasjon av et program som skanner PCen din. Deretter skal du velge en stasjon, en mappe eller en undermappe i PCen din, som du ønsker at skal bli virusskannet.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer