CES 2018: LG med 88-tommmer OLED

Viser fram ekstremt stor og høyoppløst OLED-TV

Verdens største OLED-TV får også verdens skarpeste bilde.

SVÆRING: Hele 88 tommer måler LG sin nye OLED-TV, og oppløsningen er på hele 33 millioner piksler. Foto: LG
SVÆRING: Hele 88 tommer måler LG sin nye OLED-TV, og oppløsningen er på hele 33 millioner piksler. Foto: LG Vis mer
Publisert

Årets CES-messe åpner dørene i neste uke, og vi er nok en gang på plass i Las Vegas for å videreformidle alle de store teknologinyhetene til lesere av Dinside og Dagbladet.

Knuser OLED-rekord

Som ventet begynner de første nyhetene å tikke inn allerede i god tid før messa åpner 9. januar, og en av de virkelig store - også rent fysisk - er LG sin nye 88 tommer OLED-TV. Dette er verdens største TV som baserer på et OLED-panel. Den forrige rekorden på 77 tommer, var det også LG som stod for.

Den modellen hadde imidlertid en oppløsning som bare er en fjerdedel av hva denne kan by på: Den nye TV-er en nemlig en såkalt 8K-TV, med oppløsning på 7.680 x 4.320 piksler - totalt 33 millioner piksler.

Vi vet foreløpig ikke noe særlig mer om TV-en enn dette, men regner med å få vite mer under LG sin åpningskonferanse dagen før messa åpner.

Særlig rimelig kan vi imidlertid slå fast at den ikke kommer til å bli. Den omtalte og mye enklere 77-tommeren koster til sammenligning den nette sum av 179.999 kroner hos billigste forhandler.

Dette er OLED

Det finnes TV-er som er langt større som også har 8K-oppløsning, men disse er basert på bak- eller sidebelyste LCD-paneler.

OLED står for Organic Light Emitting Diodes, og omtales ofte som arvtakeren etter LCD. I motsetning til LCD-panelet, som består av mange lag av glass og filtre som gjennomlyses, skaper hver piksel i et OLED-panel sitt eget lys. Dermed blir det mulig å lage svært tynne TV-er som kan betraktes fra nær sagt død vinkel, som for eksempel denne, som måler 2,57 millimeter.

Siden pikslene slukkes helt i de mørkeste scenene, vil du dessuten oppnå perfekt sortnivå.

Foreløpig er LG ledende på OLED, og har hatt TV-modeller i markedet i flere år. Siden har både Panasonic, Philips, Sony og Bang & Olufsen kommet på banen med egne modeller, basert på OLED-paneler fra LG.

Samsung og TCL har foreløpig valgt å satse på en videreutvikling av LCD-teknikken i stedet, kalt QLED.

Kilder: Engadget, Neowin, Dinside

Vi bryr oss om ditt personvern

dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer