Vista blir snillere mot piratene

NYHET: Snart kan piratene bruke Windows Vista uten å aktivere. Men helt uten haker blir det ikke.

Publisert
Sist oppdatert

Microsoft har annonsert store endringer i sin WGA-løsning (Windows Genuine Advantage) som blant annet gjør det mulig å bruke Vista uten å aktivere operativsystemet. Dermed kan pirater installere og bruke operativsystemet uten gyldig lisens, og uten de velkjente hacke-metodene som florerer.

Påminnelse for evig

En oppdatering som vil komme i kjølvannet av lanseringen av Service Pack 1 senere denne måneden, vil sørge for at funksjonaliteten ikke blir degradert etter prøveperioden, som fortsatt er 30 dager. Hvis du derimot ikke aktiverer Windows innen de 30 dagene, vil du bli møtt med følgende melding hver gang du logger deg på:

Etter 15 sekunder vil meldingen forsvinne av seg selv, og du kan jobbe som normalt. Men hver hele time vil skrivebordsbakgrunnen bli erstattet med sort farge, og en påminnelse om å aktivere vil dukke opp nederst i høyre hjørne:

Man kan endre skrivebordsbakgrunnen tilbake igjen manuelt, men hver gang påminnelsen dukker opp, blir bakgrunnen svart igjen.

Hvis man synes dette er til å leve med, kan man i teorien bruke Windows ubegrenset, uten aktivering.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer