Vista blir snillere mot piratene

NYHET: Snart kan piratene bruke Windows Vista uten å aktivere. Men helt uten haker blir det ikke.

Publisert
Sist oppdatert

Microsoft har annonsert store endringer i sin WGA-løsning (Windows Genuine Advantage) som blant annet gjør det mulig å bruke Vista uten å aktivere operativsystemet. Dermed kan pirater installere og bruke operativsystemet uten gyldig lisens, og uten de velkjente hacke-metodene som florerer.

Påminnelse for evig

En oppdatering som vil komme i kjølvannet av lanseringen av Service Pack 1 senere denne måneden, vil sørge for at funksjonaliteten ikke blir degradert etter prøveperioden, som fortsatt er 30 dager. Hvis du derimot ikke aktiverer Windows innen de 30 dagene, vil du bli møtt med følgende melding hver gang du logger deg på:

Vista blir snillere mot piratene


Etter 15 sekunder vil meldingen forsvinne av seg selv, og du kan jobbe som normalt. Men hver hele time vil skrivebordsbakgrunnen bli erstattet med sort farge, og en påminnelse om å aktivere vil dukke opp nederst i høyre hjørne:

Vista blir snillere mot piratene


Man kan endre skrivebordsbakgrunnen tilbake igjen manuelt, men hver gang påminnelsen dukker opp, blir bakgrunnen svart igjen.

Hvis man synes dette er til å leve med, kan man i teorien bruke Windows ubegrenset, uten aktivering.

For "lovlydige"

Endringene i WGA-løsningen er imidlertid ikke myntet på pirater, som ser ut til å finne omveier uansett, men på "lovlydige" brukere som av en eller annen grunn har fått installert en piratkopiert Vista-versjon. Disse skal bli fristet til å kjøpe lisens, i stedenfor å bli tvunget, som de ble tidligere.

Kilde:
Alex Kochis blog (Senior Product Manager, WGA, Microsoft)

Les også:

Lenge å vente på norsk SP1
Smarte Vista-tricks
Ett år med Vista

Vi bryr oss om ditt personvern

dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer