Vista Ultimate gratis i fire måneder?

TIPS: Du kan prøve Vista i 30 dager uten å angi produktnøkkel. Men visste du at du kan utvide prøveperioden med ytterligere tre måneder?

Publisert
Sist oppdatert

Med lanseringen av Windows Vista ble det for første gang mulig å installere operativsystemet uten å angi produktnøkkel.

En slik åpning gir deg mulighet til å evaluere Windows og programmene gratis i en prøveperiode, som i utgangspunktet er satt til 30 dager.

I denne perioden får du tilgang til all funksjonalitet uten noen form for begrensninger. Du kan også laste ned og installere alle oppdateringene fra Windows update, noe som absolutt er å anbefale for å få den beste Vista-opplevelsen.

Før utløpet av prøveperioden må du både angi en gyldig produktnøkkel og aktivere operativsystemet for å få glede av det videre. Hvis du ikke gjør det, vil Windows gå over i såkalt redusert modus, der de fleste funksjonene vil være deaktiverte.

Utvide prøveperioden tre ganger

Det er imidlertid mulig å nullstille prøveperioden tre ganger, slik at du totalt kan prøve operativsystemet i inntil 120 dager (fire måneder) fra du først installerte det. Det skulle gi deg god tid til å finne ut om Vista er det rette valget for deg.

Det eneste du da behøver å gjøre, er å trykke på Start-knappen (Windows-symbolet), og i søkefeltet skriver du command og trykker ENTER. I boksen som dukker opp skriver du ganske enkelt slmgr -rearm og trykker ENTER igjen. Etter noen sekunder vil du få opp denne boksen:

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer