Vits i å kjøpe brannmur?

Publisert
Sist oppdatert

Er det noe vits i å kjøpe program med brannmur?

Er Windows sin brannmur så dårlig at det er en fordel å kjøpe programmene med brannmur i?

Med hilsenDag Erik

Datadoktoren svarer:

Hei Dag Erik,

Her, som med så mange andre ting her i verden, er meningene delte. Windows' innebygde brannmur gjør en anstendig jobb med innkommende trafikk, men har ingen kontroll på hva som går ut. Det vil si at dersom din PC først blir infisert vil du ikke oppdage det dersom den forsøker å sende data ut.

Når det er sagt er heller ikke tredjeparts brannmurer perfekte, så du er heller ikke der garantert at ikke et ondsinnet program går rundt eller slår av brannmuren. Og skulle programmet røpe seg på utgående trafikk, vel - da er det på en måte allerede for sent. I tillegg er slike brannmurer ofte et herk å sette opp og krever en del kunnskap om hvilke prosesser og programmer som må gis adgang.

Men har du har bredbånd har du sikkert også en bredbåndsruter med innebygd brannmur - dette tar unna en del. Kombinerer du dette med Windows' brannmur blir det bra nok, med mindre du har nokså tvilsomme surfevaner. Som privatperson er man nemlig sjelden utsatt for målrettede angrep, så jeg ville ikke bekymret meg hvis jeg var deg.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer