VLC Media Player 0.9.2

Dette gratisprogrammet spiller av det aller meste uten behov for kodeker.

Publisert
Sist oppdatert

VLC, eller VideoLan Client, er allerede en gammel traver innen avspilling og streaming av multimedia. Det er imidlertid over to år siden programmet kom i ny versjon 0.8.6, men tidligere denne uken kom endelig versjon 0.9.2.

Og til tross for at VLC ennå ikke har nådd versjon 1.0, er programmet av mange regnet som den aller beste og mest kompatible videoavspilleren som er tilgjengelig. Den har også ord på seg for å være lynkjapp.

Versjon 0.9.2 er etter vår erfaring ikke blitt noe mindre kjapp, heller tvert i mot.

Hemmeligheten bak kompatibiliteten ligger i at VLC har innebygde kodeker til de aller, aller fleste formater. Det betyr at du ikke behøver å tenke på å installere DivX-kodek, MPEG2-kodek osv for å få spilt av materialet via VLC.

En mulighet de færreste kanskje er klar over er at VLC kan spille av speilbilder (ISO/IMG/NRG) av DVD-filmer direkte. Har du kopiert en DVD-film til harddisken i form av én fil, kan du bare dra og slippe den til VLC-vinduet, og avspillingen starter med full DVD-funksjonalitet.

Les også: Gode og gratis mediespillere

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer