VLC Media Player 0.9.2

Dette gratisprogrammet spiller av det aller meste uten behov for kodeker.

Publisert
Sist oppdatert
Grensesnittet er blitt langt mer strømlinjeformet, og endelig har programmet også fått sitt eget medeiebibliotek for video og musikk


VLC, eller VideoLan Client, er allerede en gammel traver innen avspilling og streaming av multimedia. Det er imidlertid over to år siden programmet kom i ny versjon 0.8.6, men tidligere denne uken kom endelig versjon 0.9.2.

Og til tross for at VLC ennå ikke har nådd versjon 1.0, er programmet av mange regnet som den aller beste og mest kompatible videoavspilleren som er tilgjengelig. Den har også ord på seg for å være lynkjapp.

Versjon 0.9.2 er etter vår erfaring ikke blitt noe mindre kjapp, heller tvert i mot.

Nedlasting av filmtrailere  er enkelt ved hjelp av //www.dinside.no/data/internett/musikk-og-video/vdownloader+-+enkel+nedlasting+av+video/art786333.html>VDownoader
Nedlasting av filmtrailere er enkelt ved hjelp av //www.dinside.no/data/internett/musikk-og-video/vdownloader+-+enkel+nedlasting+av+video/art786333.html>VDownoader Vis mer


Hemmeligheten bak kompatibiliteten ligger i at VLC har innebygde kodeker til de aller, aller fleste formater. Det betyr at du ikke behøver å tenke på å installere DivX-kodek, MPEG2-kodek osv for å få spilt av materialet via VLC.

En mulighet de færreste kanskje er klar over er at VLC kan spille av speilbilder (ISO/IMG/NRG) av DVD-filmer direkte. Har du kopiert en DVD-film til harddisken i form av én fil, kan du bare dra og slippe den til VLC-vinduet, og avspillingen starter med full DVD-funksjonalitet.

Les også: Gode og gratis mediespillere

En rekke nyheter og bugfikser

Den nye versjonen av VLC har fått en rekke nyheter, både utenpå og under panseret. Grensesnittet er blitt langt mer strømlinjeformet, og endelig har programmet også fått sitt eget medeiebibliotek for video og musikk, sistnevnte har også støtte for visning av plateomslag. Her er det imidlertid fortsatt en vei å gå før programmet blir på høyde med Winamp og de andre konkurrentene.

Mediebibliotek er på plass i den nye VLC-utgaven.
Mediebibliotek er på plass i den nye VLC-utgaven. Vis mer


Når du spiller av en video i fullskjerm dukker kontrollene nå opp i høyre hjørne når du beveger musa.

På innsiden har VLC nå fått bedre format-støtte, blant annet bedre avspilling av Flash-filer, samt muligheten til å streame video fra YouTube og Dailyotion.

I tillegg har programmet gjennomgått en rekke bugfikser. Vi testet programmet sent tirsdag kveld mot en rekke mediefiler, og de eneste vi hadde litt problemer med var noen klipp i WMV-HD-format (lyden forsvant). Dette formatet er imidlertid marginalt utbredt foreløpig.

For "alle" operativsystemer

Det beste av alt er at VLC finnes i versjoner for en rekke operativsystemer, Windows, Mac, Linux og til og med BeOS(!). Du finner mer informasjon og kan laste ned programmet fra denne siden.

Les også: Skrekkelig dårlig av Apple

Vi bryr oss om ditt personvern

dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer