VLC media player 1.0.0

Endelig er den mest anerkjente mediespilleren ferdig.

VLC media player 1.0.0
Publisert
Sist oppdatert

VLC media player har lenge vært feinschmeckerens foretrukne valg når det gjelder å spille av mediefiler, rett og slett fordi den klarer å spille av praktisk talt alt. Og - programmet er tilgjengelig både for Windows, OSX og Linux.

Uansett hva du mater VLC av video- og musikkfiler blir det spilt av som ønsket; ja, den spiller til og med .ISO-filer (diskfiler) du måtte ha av DVD-plater, der du også får menyene og full pakke. Det er selvsagt fordi du får med et vell av kodeker når du installerer programmet.

VLC har også innebygd støtte for regionsfri avspilling, slik at det ikke spiller noen rolle hva slags sone det er på DVD-filmen du putter i spilleren – VLC spiller amerikanske DVD-er selv om maskinen din ellers kun lar deg spille av sone 2-filmer. Programmet er også kjent for å kunne spille av filer som ikke er lastet ferdig ennå; også de du laster ned via BitTorrent, og har gode algoritmer for å hoppe over eventuelle feil i fila du spiller av.

Du kan også bruke VLC for å spille inn, enten via webkameraet eller ta opp det du gjør på skjermen hvis du vil lage en screencast. Programmet har også en del avanserte funksjoner, der du blant annet kan streame en video ut på nettverket slik at andre kan se på praktisk talt i sanntid. VLC støtter også transkoding hvis du ønsker å konvertere materialet til et annet format.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.