VLC media player 1.0.0

Endelig er den mest anerkjente mediespilleren ferdig.

VLC media player 1.0.0
Publisert
Sist oppdatert

VLC media player har lenge vært feinschmeckerens foretrukne valg når det gjelder å spille av mediefiler, rett og slett fordi den klarer å spille av praktisk talt alt. Og - programmet er tilgjengelig både for Windows, OSX og Linux.

Uansett hva du mater VLC av video- og musikkfiler blir det spilt av som ønsket; ja, den spiller til og med .ISO-filer (diskfiler) du måtte ha av DVD-plater, der du også får menyene og full pakke. Det er selvsagt fordi du får med et vell av kodeker når du installerer programmet.

VLC har også innebygd støtte for regionsfri avspilling, slik at det ikke spiller noen rolle hva slags sone det er på DVD-filmen du putter i spilleren – VLC spiller amerikanske DVD-er selv om maskinen din ellers kun lar deg spille av sone 2-filmer. Programmet er også kjent for å kunne spille av filer som ikke er lastet ferdig ennå; også de du laster ned via BitTorrent, og har gode algoritmer for å hoppe over eventuelle feil i fila du spiller av.

Nedlasting av filmtrailere  er enkelt ved hjelp av //www.dinside.no/data/internett/musikk-og-video/vdownloader+-+enkel+nedlasting+av+video/art786333.html>VDownoader
Nedlasting av filmtrailere er enkelt ved hjelp av //www.dinside.no/data/internett/musikk-og-video/vdownloader+-+enkel+nedlasting+av+video/art786333.html>VDownoader Vis mer


Du kan også bruke VLC for å spille inn, enten via webkameraet eller ta opp det du gjør på skjermen hvis du vil lage en screencast. Programmet har også en del avanserte funksjoner, der du blant annet kan streame en video ut på nettverket slik at andre kan se på praktisk talt i sanntid. VLC støtter også transkoding hvis du ønsker å konvertere materialet til et annet format.

Og - etter 13 års utvikling ble versjon 1.0 av programmet lansert forleden dag. Nytt fra versjon 0.9.9 er blant annet:

  • Umiddelbar pauseknapp
  • Spill av bilde for bilde
  • Timeshift for nesten alle media (pause en levende bildestrøm og se resten med forsinkelse)
  • Feilrettinger i forhold til undertekster
  • Flere kodeker, blant annet for Dolby Digital Plus og Blu-Ray linear PCM
  • Spill av direkte fra zipfiler
  • Eksportering av spillelister til HTML
  • Globale tastatursnarveier (Win/Linux) og støtte for medieknapper (Mac)
Den komplette listen over endringer finner du her.

Mandag kveld ble programmet lastet ned 14,4 ganger i sekundet i følge den offisielle siden.

Du kan bli nestemann.

URL: http://www.videolan.org/vlc/

Vi bryr oss om ditt personvern

dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer