VMLite - alternativ virtuell XP

Slik bruker du gamle XP-programmer i Windows 7.

VMLite - alternativ virtuell XP
Publisert
Sist oppdatert

Mange kvier seg for å oppgradere Windows-versjonen sin - ofte er det et spørsmålet om det eldgamle programmet du er avhengig av, i det hele tatt kjører i Windows 7.

Det finnes et håp. Windows 7 Professional, Business og Ultimate kommer med en full XP-lisens, og lar deg kjøre XP parallelt og virtuelt ved hjelp av et tillegg kalt XP Mode, der du får programmene dine rett i startmenyen, til tross for at de kjører i Windows XP på en virtuell maskin.

Men den krever sin maskinvare. I tillegg til litt treg ytelse, må prosessoren din også ha støtte for virtualisering.

VMLite - for alle prosessorer

Redningen, dersom du sitter på en prosessor som ikke støtter dette, er VMlite. Her kan du faktisk kjøre Windows XP, uten at prosessoren din må støtte virtualisering. Det er imidlertid verdt å merke seg at du kun kan kjøre 32-bits operativsystemer - skal du kjøre 64-bit, må prosessoren din støtte dette.

For å komme i gang må du først registrere deg for å kunne laste ned programmet. Du behøver en programpakke som heter Windows XP-mode fra Microsoft, men denne kan VMLite laste ned for deg. Uansett finner du den her.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer