VMLite - alternativ virtuell XP

Slik bruker du gamle XP-programmer i Windows 7.

VMLite - alternativ virtuell XP
Publisert
Sist oppdatert

Mange kvier seg for å oppgradere Windows-versjonen sin - ofte er det et spørsmålet om det eldgamle programmet du er avhengig av, i det hele tatt kjører i Windows 7.

Det finnes et håp. Windows 7 Professional, Business og Ultimate kommer med en full XP-lisens, og lar deg kjøre XP parallelt og virtuelt ved hjelp av et tillegg kalt XP Mode, der du får programmene dine rett i startmenyen, til tross for at de kjører i Windows XP på en virtuell maskin.

Men den krever sin maskinvare. I tillegg til litt treg ytelse, må prosessoren din også ha støtte for virtualisering.

VMLite - for alle prosessorer

Redningen, dersom du sitter på en prosessor som ikke støtter dette, er VMlite. Her kan du faktisk kjøre Windows XP, uten at prosessoren din må støtte virtualisering. Det er imidlertid verdt å merke seg at du kun kan kjøre 32-bits operativsystemer - skal du kjøre 64-bit, må prosessoren din støtte dette.

For å komme i gang må du først registrere deg for å kunne laste ned programmet. Du behøver en programpakke som heter Windows XP-mode fra Microsoft, men denne kan VMLite laste ned for deg. Uansett finner du den her.

Under installeringen lager VMLite en virtuell maskin for deg - her er det ingen valgmuligheter i forhold til hvor mye harddiskplass eller hardware-kraft som skal gis bort til den virtuelle maskinen. Hele prosessen er svært enkel, og tar heller ikke lang tid. VMLite tar opp omtrent 2 gigabyte med plass.

Etter at programmet er installert, kan du kjøre XP-programmer enten fra et vindu med en virtuell Windows XP, eller direkte i Windows 7. Velger du seamless mode, får du oppgavelinjen til XP rett over den du har i Windows 7. XP-programmene får et "XP-vindu" rundt seg, men er mer integrert i operativsystemet.

Du finner programmet og mer informasjon her.

10 skjulte Windows 7-triks

Vi bryr oss om ditt personvern

dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer