Voodoo 3 annonsert på Comdex

Grafikkbrikke-produsenten 3DFX har annonsert en ny linje grafiske prosessorer basert på den kjente Voodoo-arkitekturen. Voodoo Avenger føyer seg inn i en lang rekke suksessrike 3D-brikker, og skal være verdens raskeste 2D- og 3D-prosessor.

Publisert

På Comdex-messen i Las Vegas har 3DFX vist fram sin nye grafikkprosessor, Voodoo 3, også kjent som Avenger. Brikken kombinerer 2D- og 3D-akselerasjon, og ser ut til å markere en ny vei for 3DFX.

Firmaet beveger seg tydeligvis vekk fra dedikerte 3D-kort, og konsentrerer seg kun på kombinerte løsninger. 3DFX har tidligere levert 2D/3D-chipsetene Voodoo Rush og Banshee, samt de dedikerte 3D-brikkene Voodoo Graphics og Voodoo 2.

Raskeste noensinne

Voodoo 3 bygger på en kombinasjon av Banshee-teknologien og verdens mest avanserte 3D-prosessor. Produktet vil komme i to utgaver, Voodoo 3 2000 (for PC-produsenter) og 3000 for direkte salg. Til vanlig Windows-bruk ventes det at Voodoo 3 vil klare oppløsninger på opptil 2048 x 1536 punkter med en oppfriskning på 75 Hz på en Voodoo 3 2000, og 85 Hz på 3000-versjonen.

I 3D-modus vil Voodoo 3 prestere høyere ytelse enn to kombinerte Voodoo 2-kort klarer i dag. Den vil selvsagt støtte alle grafiske spesialeffekter, og burde glede spillentusiastene.

Voodoo 3 vil støtte DVD-akselerasjon. Den vil også være optimalisert for Direct X6, samt støtte Glide og OpenGL (programmeringsgrensesnitt som brukes av spillutviklere).

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer