Voodoo 3 annonsert på Comdex

Grafikkbrikke-produsenten 3DFX har annonsert en ny linje grafiske prosessorer basert på den kjente Voodoo-arkitekturen. Voodoo Avenger føyer seg inn i en lang rekke suksessrike 3D-brikker, og skal være verdens raskeste 2D- og 3D-prosessor.

Publisert

På Comdex-messen i Las Vegas har 3DFX vist fram sin nye grafikkprosessor, Voodoo 3, også kjent som Avenger. Brikken kombinerer 2D- og 3D-akselerasjon, og ser ut til å markere en ny vei for 3DFX.

Firmaet beveger seg tydeligvis vekk fra dedikerte 3D-kort, og konsentrerer seg kun på kombinerte løsninger. 3DFX har tidligere levert 2D/3D-chipsetene Voodoo Rush og Banshee, samt de dedikerte 3D-brikkene Voodoo Graphics og Voodoo 2.

Raskeste noensinne

Voodoo 3 bygger på en kombinasjon av Banshee-teknologien og verdens mest avanserte 3D-prosessor. Produktet vil komme i to utgaver, Voodoo 3 2000 (for PC-produsenter) og 3000 for direkte salg. Til vanlig Windows-bruk ventes det at Voodoo 3 vil klare oppløsninger på opptil 2048 x 1536 punkter med en oppfriskning på 75 Hz på en Voodoo 3 2000, og 85 Hz på 3000-versjonen.

I 3D-modus vil Voodoo 3 prestere høyere ytelse enn to kombinerte Voodoo 2-kort klarer i dag. Den vil selvsagt støtte alle grafiske spesialeffekter, og burde glede spillentusiastene.

Voodoo 3 vil støtte DVD-akselerasjon. Den vil også være optimalisert for Direct X6, samt støtte Glide og OpenGL (programmeringsgrensesnitt som brukes av spillutviklere).

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.