TEST: Oculus Quest 2

VR for massene

Oculus Quest 2 gjør VR veldig tilgjengelig og er rett og slett innmari gøy.

VR-BRILLER: Dinside har testet VR-brillene Oculus Quest 2. Se hvordan de funker i videoen! Video: Pål Joakim Pollen. Klipp: Embla Hjort-Larsen. Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Da de første VR-hodesettene begynte å gjøre sitt inntog for noen år siden, var det ikke bare-bare å spille. Med Oculus Rift og HTC Vive måtte man være tilkoblet en ganske kraftig stasjonær PC via kabel, og kameraer måtte monteres opp i rommet for å spore bevegelsene. Dette var ikke akkurat løsninger det bare var å raske med seg bort til en kompis eller på hyttetur.

Sony gjorde VR litt mer tilgjengelig for allmennheten med sitt PlayStation VR-hodesett i 2016, som du kunne plugge inn, fortsatt med kabel, i PlayStation 4, og der PlayStation-kameraet stod for sporingen av hodebevegelsene.

Dessuten har det kommet nok av produkter som lar deg plassere telefonen din inni en brille, enten det dreier seg om helt enkle Google Cardboard i papp, eller Samsungs Gear VR-briller.

Den senere tiden har det kommet produkter som gjør VR mer tilgjengelig, fordi du hverken trenger å være koblet til en PC med kabel eller ofre dyrebar batteritid på mobiltelefonen. Oculus, som ble kjøpt opp av Facebook allerede i 2014, lanserte den frittstående Go-enheten i 2018 og har senere fulgt opp med med to Quest-enheter. Den nyeste av dem, Quest 2, er dagens testprodukt – til en pris som er lavere enn forgjengeren.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer