Finn ut om PC-en din er sterk nok til VR fra Oculus og HTC

VRMark forteller deg om PC-en er sterk nok

Får du mer enn 5.000 poeng, bør det gå fint.

MÅLER PC-EN: VRMark lar deg finne ut om PC-en din er raskt nok til å bruke HTC Vive og Oculus Rift. Foto: Futuremark
MÅLER PC-EN: VRMark lar deg finne ut om PC-en din er raskt nok til å bruke HTC Vive og Oculus Rift. Foto: Futuremark Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

VR er på manges lepper om dagen, særlig etter at Sony slapp PlayStation VR, som også ble kåret til årets julegave av Elektronikkbransjen.

Men der PlayStation VR krever at du har en PlayStation 4, finnes det også dyrere og enda mer avanserte løsninger som krever en kraftig PC ved siden av.

Spesielt er det to aktører som gjør seg gjeldende her – Oculus Rift og HTC Vive.

Krever kraftig PC

Begge disse to krever en relativt kraftig PC. Anbefalt maskinvare ser du i tabellen under, hentet fra produsentenes sider:

Men disse spesifikasjonene er ikke alltid så lett å sammeligne. Hva om du har en eldre prosessor som er overklokket, eller et litt svakere skjermkort, men langt mer arbeidsminne?

VRMark lar deg sjekke

Selskapet Futuremark har i mange år levert programvare for ytelsestesting, både av PC-er og nettbrett/mobiltelefoner, da spesielt i form av programmet 3DMark, som har eksistert siden 1998.

Nå har Futuremark lansert VRMark, som skal gi deg en pekepinn på hvorvidt PC-en din er kraftig nok til VR-løsningene fra Oculus og HTC.

Gratisutgaven inkluderer testen «The orange room» og simulerer en VR-opplevelse på skjermen. Scorer PC-en din mer enn 5.000 poeng her, tilfredsstiller den minimumskravene.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer