Vurdering av bildekvaliteten

Bildefilene får en oppløsning på 2560 x 1920 piksler, og hver fil er på rundt 1 MB.

Publisert
Sist oppdatert

Vi var svært spente på bildekvaliteten, men kunne raskt fastslå at den ligger på nivå med et gjennomsnittlig mobilkamera. Det er ikke all verden, og du skal være bra heldig med lysforholdene for å få bilder som egner seg for familiealbumet.

Detaljrikdommen er best dersom du er et par meter fra motivet, er det nærmere eller lengre unna blir det fort grøtete. Hvitbalansen er ofte litt upresis, og detaljer forsvinner.

Betyr det at bildene er ubrukelige? Slett ikke. Samtlige testbilder overgår kvaliteten på bildene fra kameraet jeg selv hadde da jeg var 12 år gammel, i 1983. Og da er vi i ferd med å ringe inn en typisk målgruppe for dette kameraet.

Under ser du noen eksempelbilder. Vi har pakket alle originalene i en ZIP-fil, som du finner lenke til under bildekarusellen.

Hva med video?

Ett klikk på Mode-knappen setter kameraet i video-modus.

Videoene har en oppløsning på 640 x 480 piksler, men etter å ha sett opptakene er vi ganske sikre på at det egentlig er snakk om lavere oppløsning som er oppskalert.

Videoene består av 24 bilder pr sekund, nok til å få mer eller mindre helt glidende bevegelser. Formatet er for øvrig Motion JPEG (.avi-fil)

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer