Vurderinger

Vårt kritiske blikk vurderer egenskapene til de tre alternativene.

Publisert
Sist oppdatert

De tre maskinene er på mange måter svært like, naturlig nok. Dette formatet har eksistert lenge, og har blitt et brukbart kompromiss mellom vekt/størrelse/pris og ytelse. De er akkurat så bærbare at du orker å dra dem med deg når du trenger dem, men ikke så små og lette at de blir med over alt. Vi har selv hatt maskiner i dette formatet i en årrekke, og en ryggsekk eller (spesielt på lengre flyreiser/messer med mye korridorvandring) en trillebag med plass til kamera og annet elektronisk reiseutstyr er veldig gunstig å ha.

For mange er de også passe store til hjemmebruk, som et alternativ til en stasjonær PC.

Skjermene

Alle har blanke skjermer med en noe beskjeden oppløsning på 1280 x 800 (1650 x 1080 må du godt opp i pris for å få). Ingen av skjermene stikker seg nevneverdig ut verken på den ene eller andre måten. Dette er greie skjermer til hverdagsbruk, ikke noe for kritisk bildebehandling, høyoppløselig bildevisning eller store tabeller for ekstra skarpsynte revisorer og finansanalytikere...

Tastatur og tilkoblinger

Tastaturkvaliteten og layouten er god og temmelig lik på alle maskinene. Til og med vår gamle kjepphest Ctrl-tasten er alle produsentene enige med oss om hvor skal sitte, nemlig ytterst til venstre :-)

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer