Vurderinger

Vi ser nærmere på de bærbare og påpeker styrker og svakheter.

Publisert
Sist oppdatert

Av våre kandidater denne gang er vi allerede godt kjent med Acer Aspire 5920G, om enn i en litt annen konfigurasjon enn den vi har hatt til test nå. De to andre Acer-maskinene er også varianter av samme design.

Når det gjelder Toshibaen er Satellite A300 på en måte bare en voksen utgave av U400, i det minste dersom vi går etter utseendet.

Asus M51Se har vi derimot ikke hatt noen tidligere erfaringer med.

Forskjellige generasjoner

Vi har altså hele tre Acer-modeller denne gangen, og selv om de er nokså like utvendig er de bygd på tre forskjellige plattformer. Den nevnte 5920G tilhører forrige generasjon Centrino (Santa Rosa), mens den splitter nye Centrino-plattformen (Centrino 2) er reprensentert ved Aspire 5930G. I tillegg har vi 5530G, som på sin side har den nye AMD-plattformen Puma.


Når det gjelder Satellite A300 og Asus M51Se er også disse Santa Rosa-maskiner.

Kvaliteter og muligheter

Som med det meste får du det du betaler for - så når det gjelder kvaliteten kan ikke disse bærbare måle seg med spesielt hardføre modeller.

Men når det er sagt er vi likevel nokså fornøyd med maskinene - det er ingen tegn på at de står i fare for å ramle fra hverandre, og dersom du tar litt hensyn skal det ikke være noe i veien for å dra med seg en av disse på daglig basis. Om du da ønsker å bære med deg en maskin på omtrent tre kilo.

Acer Aspire 5920G
Acer Aspire 5920G Vis mer


De fem modellene har selvfølgelig en rekke likheter som integrert webkamera og mikrofon i skjermen, minnekortlesere, ExpressCard kortplass og USB-kontakter, men det er også mange forskjeller når det gjelder utstyrsnivå.

Vi nevner kjapt muligheten for å spille av Blu-ray-plater som vi finner hos Aspire 5920G, 5530G og på Asusen. Disse tre maskinene har på den annen side ikke blåtann, som vi igjen finner hos Satellite A300 og Aspire 5930G.

Andre ting som er verd å merke seg er at Satellite A300 heller ikke har digital videoutgang (verken HDMI eller DVI) og gigabit kablet nett.

Når det gjelder tastatur og pekeplate er vi stort sett fornøyd med både kvalitet og layout.

Skjermene

Du har selvfølgelig fått med deg at samtlige av disse modellene har en 15,4 tommers bredskjerm. Oppløsningen er på 1280 x 800 punkter på fire av maskinene - kun Asus M51Se kan skilte med 1440 x 900.

Asus M51Se er den eneste i dette selskapet som har numerisk tastatur og fingeravtrykksleser - og oppløsning på 1440 x 900.
Asus M51Se er den eneste i dette selskapet som har numerisk tastatur og fingeravtrykksleser - og oppløsning på 1440 x 900. Vis mer


Alle skjermene har også dette blanke kontrastbelegget som gir det lille ekstra trykket i fargene, og kvaliteten er nokså lik over hele linja. Skjermen på den nevnte Asus virker en tanke bedre, og Toshibaen kanskje en tanke for lys - men noen særlig forskjell i fargegjengivelse er det ikke, og noe vi kun legger merke til når vi sammenligner alle maskinene.

For hverdagsbruk er altså alle skjermene gode nok.

Støy

Shiny: Toshiba Satellite A300
Shiny: Toshiba Satellite A300 Vis mer

Interessant nok er det også her to maskiner som skiller seg spesielt ut - og det er ingen ringere enn Acer Aspire 5530G (Puma) og 5930G (Centrino 2).


I våre ører er det nemlig sistnevnte maskin som er den mest stillegående. Og da ikke bare under hard belastning, men den er også mindre på under lett bruk - det vil si at den sjeldnere spinner opp og da for kortere perioder.

5530G får på sin side ikke bemerkning på grunn av viftestøy, men fordi den irriterte oss med slik svak, høyfrekvent piping som av en eller annen grunn rammer noen linjer bærbare datamaskiner.

Ellers er 5530G sin vifte på linje med maskinene fra Asus, Toshiba og den siste Aceren (5920G), og mens ingen av dem er spesielt støyende - i hvert fall under lav belastning - kan de altså ikke måle seg med Aspire 5930G

Vi kårer vinneren>>>

Vi bryr oss om ditt personvern

dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer