Waitec WT624

Dette er den første 6X-brenneren vi har testet. Waitecs brenner er produsert av Teac, og er identisk med Teac CD-R56S-600. Selv den medfølgende bruksanvisningen er skrevet av Teac.

Publisert

Selv om vi allerede har testet to 8X-brennere, blir vi veldig imponert over hastigheten til denne 6X-brenneren. 6X er faktisk mye nærmere 8X enn 4X. Med 13 minutter og 22 sekunder på å brenne en CD, ligger den bare to sekunder over det vi forventet. 13 minutter og 22 sekunder er faktisk mye nærmere 10 minutter (for 8X) enn 20 minutter (for 4X).

Brenn alle CD-R-plater på 6X

Første gang det var snakk om 6X CD-R-plater, var tidlig på 90-tallet. Teknologien er derfor moden og velutviklet. Alle CD-R-plater har støttet 6X i flere år. Likevel er det først nå at vi ser 6X-brennere utenfor det profesjonelle miljøet.

6X er en hastighet som de fleste PCer håndterer. En datastrøm på 900 KB pr. sekund håndteres helt uten problemer av vår Pentium 200 MMX-baserte test-PC. Likevel satser Teac på SCSI for denne brenneren. I tillegg har Teac nå utstyrt brenneren med 2 MB hurtigbuffer mot 1 MB tidligere.

Ustabil, men sikker leser

Med ustabil mener vi at den ikke helt får bestemt seg om den vil være en 20X eller 24X CD-ROM-leser. Ved test av både vår CD-R-plate og vår CD-plate, varierer hastigheten mellom 20X og 24X. Det er ingen tilfeldige variasjoner. Den er enten 20X eller 24X. Ingen mellomting.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.