WAP - mobiltelefon på steroider

Det satses sterkt på å spikre WAP (Wireless Application Protocol) som en åpen standard for formidling av internettbaserte tjenester og underholdning over mobilnettet. Men er apparatet vi i dag kjenner som telefonen egentlig det riktige apparatet for denne type bruk?

WAP - mobiltelefon på steroider
Publisert

Nokia er en sterk pådriver for WAP, og har store forhåpninger til utvidede bruksområder for mobiltelefonen. Tale er ikke en del av dette bildet, her er det snakk om interaktive tjenester knyttet til både jobb og privat bruk. Både nyttige, som bestilling av varer og tjenester og betaling for disse, og ren underholdning basert på multimedia.

Bruksmønsteret endres

Det interessante med mobiltelefonen er både hvordan bruken forandrer seg etter som nye tjenester har kommet til, og hvordan holdningen til mobilbruk har forandret seg. Grensen mellom og definisjonen på forskjellige ”sosiale rom” flyttes hele tiden, og fellesnevneren er at mobilbruken bryter ned grenser.

Spredningen i alder for brukeren er nå nærmest total, og selv de aller yngste, under 8 år, tas nå med i statistikker for mobilbruk.

Telefon eller ??

Spørsmålet er om de nye tjenestene som blir mulige med løsninger som WAP, fungerer best når bruken begrenses av telefonen. Bedre og større display er en fordel, enklere valg og inntasting av tekst er også viktige faktorer. Selv om bruken av tekstmeldinger er enormt mye større enn operatørene noen gang hadde forestilt seg, krever brukervennlige interaktive tjenester mer.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer