WarCraft III

Dette har vi ventet på lenge – det tredje spillet i Warcraft-serien, en av de mest kjente og respekterte strategiseriene noensinne. Er Warcraft III av den samme, høye kvaliteten, eller har Blizzard mistet grepet?

Publisert
Sist oppdatert

Skaperen av spillet, Blizzard, er sammen med Command & Conquer-designerne Westwood, mer eller mindre ansvarlig for hvordan dagens strategispill ser ut. De to originale WarCraft-spillene var med å skapte sjangeren, mens StarCraft, som kom i 1998, definerte den ytterligere. I motsetning til Westwood, som har lansert C&C-spill med mye kortere intervaller, har Blizzard tatt seg tid til å utvikle hvert spill, og følgelig kun levert førsteklassestitler (vi må for all del ikke glemme rollespillklassikerne Diablo og Diablo II fra samme selskap). WarCraft III har vært under utvikling i mange år – undertegnede har blant annet sett på spillet på tre E3-messer på rad – så det har naturligvis hersket en del tvil om spillet faktisk er verdt å vente på.

100% underholdning

Det var med stor glede og mange forventninger at vi installerte spillet, konfigurerte alle innstillinger og trykte på start-knappen. Vi fikk så sett en av de aller flotteste introduskjonssekvensene noensinne – Blizzard har alltid vært flinke til å lage filmklipp, men denne gangen har de overgått seg selv. De første brettene er ment som trening, og lærer oss spillets mekanismer. I disse brettene spiller du som Orcs, én av de fire rasene som er tilgjengelige i spillet. Etter opplæringen begynner de ordentlige kampanjene, der du spiller som mennesker gjennom en god del brett, videre som the Undead, Orcs og til slutt Night Elves. Alle brettene, fra begynnelse til slutt, er én historie, som alle de fire rasene er en del av. Historien blir fortalt gjennom filmklipp mellom brettene, og der er lagt stor vekt på utviklingen av enkelpersoner i spillet, sammenhengen dem i mellom og bakgrunnen for konfliktene.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer