Warner kalte Even en drittunge

... men Even Sanvold Roland (18) ville bare kjøpe musikk. Lovlig.

Even ville kjøpe den nye Dave Matthews-plata, men ble kalt drittunge av Warner. Foto: Christian Werner Skovly
Even ville kjøpe den nye Dave Matthews-plata, men ble kalt drittunge av Warner. Foto: Christian Werner Skovly Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

At platebransjen har et problem med pirater som laster ned musikk er hevet over en hver tvil, men en skulle tro at det da var desto viktigere å ta vare på de som faktisk kjøper musikk fremfor å la seg friste av Piratbukta og lignende nettsteder.

I kommentaren Hvorfor vil dere ikke ha pengene mine? hevdet jeg at mange ønsker å kjøpe musikk og film lovlig, bare premissene legges til grunn for det.

Det ville også Even. Han er fan av Dave Matthews Band og hadde gledet seg til den nye plata, som lanseres 2. juni, men som slippes bit for bit via iTunes' Music Pass-tjeneste der man forhåndskjøper plata og får tilgang til ett og ett spor frem mot lansering. Skuffelsen var imidlertid stor da det viste seg at denne ordningen kun var tilgjengelig for amerikanske brukere, noe Even også lirte av seg i denne Tweeten:

Her er reponsen han fikk fra Terje Pedersen, A&R-mananger (Artists and Repertoire) i Warner Norge:

Ord blir fattige. Ikke bare oppfordrer Warner-representanten Even til å laste ned albumet ulovlig; han kaller også Even en drittunge - for åpen scene.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer