Call of Duty Warzone

Warzone lanseres i kveld

Enda et nytt «Battle Royale»? Warzone har potensial til å bli vårens storspill.

WARZONE: Et nytt «Battle Royale»-spill lanseres i kveld fra utviklerne av Call of Duty. Foto: Activision
WARZONE: Et nytt «Battle Royale»-spill lanseres i kveld fra utviklerne av Call of Duty. Foto: Activision Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Fortnite har preget spillverden de tre siste årene og satt for alvor spillsjangeren «Battle Royale» på kartet.

I «Battle Royale» kjemper alle mot alle og handler det om å være spilleren eller laget som er igjen til slutt. Flere spillstudioer har kastet seg på trenden med «Battle Royale»-spill, men foruten Apex Legends og den tidligere favoritten PUBG, er det få som virkelig har klart å konkurrere med Fortnite.

Nå kommer det en ny utfordrer.

Call of Duty: Warzone

Åtte år gikk det mellom Call of Duty: Modern Warfare 3 kom i 2011, til Activision i fjor gikk tilbake til røttene og slapp Call of Duty: Modern Warfare. Spillet har vært en stor suksess og solgt i bøtter og spann.

I månedsvis har det versert rykter om at en «Battle Royale»-oppdatering er på vei og nå er endelig dagen her. I kveld kan du og to spillvenner hive dere ut i intensive kamper mot 49 andre lag i Warzone.

Warzone er en frittstående nedlasting fra Modern Warfare og krever ikke at du har hovedspillet. Det er gratis, og som Fortnite beror det seg på mikrotransaksjoner, som kosmetisk innhold.

Selv om du ikke behøver å eie Modern Warfare for å spille Warzone, har «Battle Royale»-spillet en gulrot til eiere av begge: fremgang vil synkronisere på tvers av spillene og du får også tilgang til «Battle Pass»-innhold, operatører, våpen og tilpasninger fra hovedspillet.

WARZONE: Godt utstyr har alt å si i «Battle Royale». Foto: Activision
WARZONE: Godt utstyr har alt å si i «Battle Royale». Foto: Activision Vis mer

Battle Royale og Plunder

Ved lansering har du to spillmodier å velge mellom: «Battle Royale» og «Plunder». «Battle Royale» er den vanlige modien bestående av 150 spillere med 3 på hvert lag som kjemper om å være det gjenværende laget på et kart som blir mindre og mindre.

«Plunder» er en vri på «Battle Royale», og her handler det om å samle mest mulig spillvaluta. Dette ved å utforske kartet etter verdifullt innhold, stjele stæsj fra falne fiender og fullføre såkalte kontrakter. Et lag kan ha maksimalt én aktiv kontrakt, som kan innebære å åpne så-så mange skattkister eller liknende.

Skulle du dø i «Battle Royale» , er ikke alt håp ute. I Gulag får du sjansen til oppstandelse i 1-mot-1-duell mot en fallen fiende. Vinner du den duellen, er du inne i kampen igjen. Gulag er for øvrig ikke tilgjengelig i Plunder.

Kartet Verdansk

Begge spillmodiene er satt til kartet Verdansk som er en stor by delt inn i en rekke soner, som utvikleren kaller det, og har over 300 interessepunkter. Mer er dessverre ikke avslørt om Verdansk, men det ryktes at kartet vil bestå av områder med flere kjente spillbrett fra tidligere Call of Duty-spill, som Broadcast, Scrapyard, Terminal og Overgrown.

Svaret får vi litt etter klokka 16 i ettermiddag, avhengig av spillstørrelse, nedlastingstid og stabilitet på Activisions servere som kommer til å bli presset til det ytterste når spillere verden rundt begynner å laste ned spillet.

Derimot vet vi hvilke kjøretøy spillkartet vil inneholde, for du er ikke begrenset til å ta deg rundt til fots på det trolig omfattende kartet:

Noen av kjøretøyene du kan utforske i Warzone: Foto: Activision
Noen av kjøretøyene du kan utforske i Warzone: Foto: Activision Vis mer
  • ATV: en rask firhjuling med plass til to personer
  • Tactical Rover: en rask terrengbil med plass til fire
  • SUV: også en fireseter, med god pansring, som ikke gjør seg spesielt godt i terrenget
  • Cargo Truck: et godt panseret kjøretøy med plass til hele laget og utstyr. Godt pansret, men er til gjengjeld tregere enn andre kjøretøy
  • Helikopter: plass til fire. Og ja, det flyr, selvsagt

Når og hvor?

Warzone blir tilgjengelig der Modern Warfare er tilgjengelig. Nemlig på PC, PlayStation 4 og Xbox One. Spillet har støtte for krysspilling slik at Xbox One-spillere kan spille med og mot PlayStation 4-spillere og PC-spillerne.

Har du Call of Duty: Modern Warfare kan du laste ned Warzone klokka 16. Du får dermed fire timer forsprang på de andre som må vente til klokka 20.

Hvor stor nedlasting er avhenger av om du eier Modern Warfare og om du har lastet ned nåværende titteloppdateringer. Har du Modern Warfare installert og lastet ned den siste titteloppdateringen, er Warzone nedlastingen på 18–22 GB.

Har du ikke lastet ned titteloppdateringen, kan nedlastingen totalt bli på over 80 GB, og spillere som ikke eier Modern Warfare anbefales å ha mellom 80 og 101 GB tilgjengelig lagringsplass på PC eller konsoll. Så sørg for å ha nok lagringsplass.

Warzone lanseres i kveld

Har du tenkt til å spille Call of Duty: Warzone?

Vi bryr oss om ditt personvern

dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer