Web, trykk og filtre

Publisert

Flere muligheter for web

Corel hadde gode funksjoner for eksport til web allerede i forrige versjon, men utvider mulighetene i versjon 9.

Nå kan du faktisk få eksport av StyleSheets (som brukes for å lage avansert layout på webben) direkte fra et tekstrikt dokument i CorelDRAW. Dette er en svært velkommen funksjon, ettersom det finnes svært få verktøy på markedet som lar deg utvikle StyleSheets i et fleksibelt grafisk miljø.

Teknologien for å konvertere et grafisk bilde til en HTML-side har blitt kraftigere, og CorelDRAW leter nå etter bildeelementer som benyttes flere ganger, og klarer dermed å unngå å lage dubletter.

Du kan også knytte såkalte "image-maps" til bilder, og teste ut lenkene direkte i CorelDRAW, omtrent som om programmet skulle ha vært en nettleser.

Nye muligheter for trykksaker

I CorelDRAW 9 kan du definere punktgrafikk helt opp til 10.000 dpi, mens konkurrenten Adobe Photoshop bare tillater ca. 4.700. Dette er en funksjon som er beregnet på grafikere som arbeider med plakater og andre store bilder.

CorelDRAW behersker nå også såkalt "ticketing" – en Adobe-teknologi som tillater produsenter å sende informasjon til mottaker, som en integrert del av bildet.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.