Webgrafikk på alvor

Painter 5.5 Web Edition leveres i et 3-liters malingspann. Painter har lenge vært et utmerket tegneprogram -- nå er det her i en versjon som tar webgrafikk på alvor.

Publisert

Grafiske designere har måttet slite når de lager webgrafikk. Eksportfunksjonene i mange grafikkprogrammer har vært dårlige, og resultatet har ofte blitt store og tunge filer. Painters siste versjon kommer med stor eksportkontroll og mulighet for å dele grafikk opp, og sette den sammen igjen.

Fortsatt er programmet det samme som før: En kraftig kombinasjon av vektorgrafikk, lagvise bilder og tegning direkte på bakgrunn. Mer fleksibelt enn noe akvarellskrin, men det er liten tvil om at Painter retter seg mot profesjonelle datagrafikere og kunstnere. Det er derfor hyggelig å oppdage at man kommer godt inn i programmet etter bare få timer med prøving, feiling og lesing i den 400 sider tykke håndboka.

Vi testet Painter på to maskiner, en Pentium II 300 MHz med Windows 98 og en gammel 486 DX2 med Windows 95. Det viste seg at den eldste maskinen hadde nok ressurser for å kjøre Painter 5.5 på en tilfredsstillende måte. Samtidig var det overraskende at flere pensler hang litt etter på begge datasystemer. I det hele tatt var det nokså lite forskjell på kraftig og gammelt datautstyr.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer