Webkamera på stilk

Det er noe science-fiction over det nye webkameraet fra Logitech, som er en kule på en stang som sitter i en tung rund fot. Men det har mer å by på en et sært utsende.

Webkamera på stilk
Publisert
Sist oppdatert

Bruksområdet for webkameraer har blitt kraftig utvidet etter at MSN Messenger og Yahoo Messenger fikk støtte for nesten idiotsikkert oppsett for levende video og lyd. Nå kan du holde kontakt med venner og forbindelser over hele verden, hvis du har en bredbåndslinje.

Men det er ikke alltid like lett å forholde seg til et kamera som er fast plassert på skrivebordet eller skjermen. De i andre enden ser at du kommer og går inn og ut av bildet, hvis du gjør noe annet enn å sitte rett foran kamera.

Men nå har Logitech laget et smart kamera, som ordner dette.

Automatisk panorering

Logitech QuickCam Sphere er ikke bare futuristisk, det har en meget smart løsning, og følger automatisk ansiktet til brukeren, slik at dette hele tiden er i sentrum!

Panoreringen foregår opptil 140 grader til begge sider, og gir totalt en dekning på 180 grader. Dessuten kan det også følge vertikale bevegelser i opp til 60 grader.

Dette gjøres ved hjelp av motorer som både sitter i den øvre kulen hvod selve kameraet er plassert, og i foten hvor akslingen er festet. Disse styres av egen programvare som gjør brukeren langt friere i forhold til kameraet.

I tillegg kan du zoome opptil 3x.

Oppløsningen for video er 640x480 punkter, og stillbilder kan fanges med en oppløsning på opptil 1,3 Megapiksler. Tilkobling er med USB, selvsagt.

Prisen er satt til 1349 kr inkl mva.

Vi kommer tilbake til testing av kameraet så snart det er tilgjengelig.

Vi bryr oss om ditt personvern

dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer