Western Digital Caviar 45 GB

Den viktigste egenskapen hos de nye harddiskene som lanseres nå, er at de får en stadig tettere pakking av data. Dette slår to fluer i en smekk og gir større kapasitet og raskere lesing og skriving.

Publisert

45 Gigabyte i en liten 3,5-tommers disk er imponerende. For oss som har holdt på med datautstyr i noen tiår er det nesten utrolig. Hastighetene, som kommer som et resultat av dette, er ikke mindre imponerende. At det er mulig å skrive 14 Megabyte og lese 24 Megabyte pr sekund er interessant. Særlig når vi tenker tilbake på den første disken på 10 MB som vi hadde i vår gamle IBM PC tidlig på 80-tallet. Lagringskapasiteten var altså fem ganger større enn bufferminnet på dagens disker...

Moderne teknikk

I tillegg til den høye lagringstettheten, som er på hele 15,3 GB pr plate, har den nye Caviar-serien bufferminne på hele 2 Mbyte og Western Digital oppgir en aksesstid på 9,5 ms. Dette er så vidt i underkant av det disken oppnådde i våre målinger.

Grensesnittet er Ultra ATA/66, som nå er blitt standard. Til høsten vil ATA/100 overta, når nye brikkesett og prosessorer lanseres.

Det vil også komme spesielt støysvake disker i denne serien, men leveringstiden er ikke oppgitt.

Sikkerhet

Western digital har også implementert Data Lifegard, som de kaller hele settet av løsninger som overvåker disken for å unngå at data går tapt. Her inngår feilkorrigeringsteknikker, S.M.A.R.T. og innebygde verktøy som kontinuerlig sjekker at det ikke lagres data der hvor det kan oppstå ustabile områder av lagringsflatene.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer