Western Digital Caviar WD400

Dette er den nyeste serien disker fra Western Digital, beregnet på krevende brukere. Spesifikasjonene er svært gode, så vi var spente på hva den ville oppnå på vår testbenk.

Publisert

Disken har bare to plater, på 20 GB hver, som roterer med 7200 RPM (rotasjoner pr minutt). Dette gir mange gode egenskaper, i tillegg til rask sekvensiell lesing og skriving. Den bevegelige massen blir liten, som reduserer kravet til motoren og lagringen, og senker både temperaturen og ikke minst støyen. Eldre 7200 RPM-disker er beryktet for høy varmeutvikling og sjenerende støy, gjerne i form av en høy pipetone.

Rask og stille

Denne disken var svært stillegående, både prosessorviften og vår drøyt ett år gamle 5400 RPM Maxtor i samme kabinettet, overdøvet den fullstendig.

WD oppgir målinger fra 31 dBA uten hodeaktivitet, og 41 dBA ved 26 søk pr sekund. Dette er svært gode data, som vi ikke har hatt muligheten til å kontrollsjekke. Inntrykket er uansett svært positivt mht støy, og ikke minst fraværet av pipetone - den lyden som lages er bredspektret.

Både skrive og lesehastigheten er høy. Den kommer på en fjerdeplass når det gjelder skriving, men oppnår bare en 10-plass på lesing. Her er det viktig å merke seg at forskjellen mellom de 10 beste ikke er dramatisk, særlig ikke i praktisk bruk.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer