Western Digital WD2000JB

200 GB kapasitet på en helt vanlig 3,5-tommers harddisk er formidabelt. Med hastigheter som matcher har vi en vinnerdisk.

Publisert

Å beskrive hva du kan lagre på 200 GB blir gjerne den vanlige oppramsingen av et sinnsykt antall MP3-låter, et latterlig antall DivX-filmer, eller et helt vanvittig antall tekstsider.

For mange entusiastiske brukere innebærer denne høye kapasiteten at det tar noen måneder lenger før disken er full av alt mulig tull og tøys som du ikke trenger, og at det er enda mer jobb å rydde.

For de som trenger langringsplass til råmateriale i produksjon av video, bilder og lyd er det snakk om mer plass til å boltre seg kreativt på, og det er vel disse som har den største nytten av denne gigantiske disken.

Ikke for stor

Disken vi testet var den mest avanserte utgaven, med 8 MB hurtigbuffer. Testet er gjort på en moderne PC med et Asus P4S8X hovedkort utstyrt med SiS 648 brikkesett, og en innebygget Promise Raid-kontroller. Prosessoren er en 2,53 GHz Pentium 4 på 533 MHz FSB.

Vi koblet disken til Raid-kontrolleren, og satte den opp som ”striping” med én disk. Det betyr at den står som en vanlig harddisk på et ATA-133 grensesnitt.

Disken ble gjenkjent, og det var ingen problemer med å håndtere kapasiteten.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer