Whitebox CL56

Den er utstyrt med Radeon 9700-grafikk, dual format DVD-brenner (+ og -), 54 MBit trådløst nettverk, og en kraftig Pentium M-prosessor. Det lukter 20.000 kroner lang vei, men der tok vi feil.

Publisert
Sist oppdatert

"Whitebox" er en betegnelse som ofte brukes på produkter uten noe spesielt merke, som regel fra såkalte OEM-produsenter av maskinvare. Hønefoss-selskapet Whitebox Data Systems har derimot gjort betegnelsen til sitt eget merkenavn. Selskapet har spesialisert seg på import av bærbare PCer fra OEM-produsenter som Clevo, Compal og Elitegroup, og brander disse i Norge under Whitebox-navnet.

Kjært barn, mange navn

Dette er de slett ikke alene om på det norske markedet. Både Zepto, Hattelco, Multicom og flere andre PC-leverandører her hjemme gjør det samme. Du risikerer derfor å finne samme PC fra flere leverandører, men med forskjellige merkenavn. Prisene kan derimot variere sterkt, og Whitebox er uten tvil blant de aller rimeligste leverandørene.

CL56 er en helt ny modell fra Compal, som er en av verdens største OEM-produsenter av bærbare PCer. De produserer for øvrig PCer for blant andre HP og Acer, og PCer fra Compal har fått gode skussmål i en rekke av våre tester tidligere. I følge Whitebox er de blant de aller første i verden som kan tilby en ferdig PC-løsning basert på CL56.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer