WhoCrashed gir noen skylda

Når Windows krasjer, faller verden sammen. Med dette programmet klarer du forhåpentligvis finne den skyldige.

BRENNHETT: WhoCrashed kan bidra til å finne ut hvorfor maskinen din krasja - og hvem som var synderen.
BRENNHETT: WhoCrashed kan bidra til å finne ut hvorfor maskinen din krasja - og hvem som var synderen. Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Få ting er mer frustrerende enn et operativsystem som tar kvelden i det du legger siste hånd på, tja, en takketale for nobelprisen. På toppen av det hele blir du ofte sittende å famle i blinde når du skal forsøke å finne ut nøyaktig hvorfor Windows krasjet.

Med gratisprogrammet WhoCrashed kan du forhåpentligvis finne fram til syndebukken uten å involvere for mange PC-kyndige medlemmer fra slektstreet.

Ny utgave

Programmet er ikke nytt, men er nå ute i versjon 2.0, som blant annet bringer med seg Windows 7-kompatibilitet.

WhoCrashed kan naturlivis fortsatt brukes på eldre Windows-versjoners, som Vista og XP.

Hvis du opplever at maskinen fryser eller henger, eller plutselig foretar omstart uten at du har bedt om det, skal du simpelthen kjøre programmet i etterkant av havariet.

Programmet vil nå analysere ulike drivere og såkalte kjernemoduler for å lokalisere årsaken til krasjet, som, ifølge utvikleren, sjelden skyldes problemer med PCen eller med noe av tilleggsutstyret, men derimot med programvaren.

Kjernen av problemet

Problemene med plutselig omstart skyldes, igjen ifølge utvikleren, ofte problemer med kjernemodulene, og da får du ikke opp det berømte blue screen-skjermbildet. Selv om skjermen for de fleste ser ut som meningsløst vrøvl diktet opp av Microsoft for å framstå som overmennesker, ligger det viktig informasjon og venter for de som kan språket.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer