WiGLE.net - her er nettverkene

Hos WiGLE.net har de lagret data om mer enn 40 millioner trådløse nettverk - kanskje også ditt?

Publisert
Sist oppdatert

Vi har tidligere omtalt NetStumbler, programmet som gjør det langt enklere å oppdage alle de trådløse nettverkene innen rekkevidde.

En av funksjonene i NetStumbler vi ikke nevnte var hvilke muligheter som åpner seg dersom du også har en GPS-mottaker koblet til eller innebygd i enheten som kjører NetStumbler.

Posisjonsdata og data om nettverkene kan nemlig logges samtidig av dette programmet - og det er da vi virkelig kan prate om å kartlegge nettverk.

Har du for eksempel en bærbar PC med god WiFi-antenne og GPS-mottaker er det mulig å få oversikt over større områder. Dette kan gjøres enkelt ved å kjøre rundt med utstyret, og har for øvrig gitt navn til denne noe spesielle aktiviteten: wardriving. (Merk at wardriving kun går ut på å lokalisere nettene, ikke gå inn eller forsøke å bryte seg inn på dem.)

Uttrykket wardriving har forresten utviklet seg fra ordet wardialing, en forhistorisk aktivitet som gikk ut på å "kartlegge" datamaskiner koblet opp mot telefonnettet via modem ved å ringe tilfeldige (eller lister med) telefonnumre. Wardialing har igjen sitt opphav i filmen WarGames, som jo er førsteklassepensum for alle nerder.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer