Wimp - Norges svar på Spotify

SNIKTITT: Vi har prøvd nok en deilig musikkbuffét.

I motsetning til Spotify, har Wimp både Metallica og Pink Floyd.
I motsetning til Spotify, har Wimp både Metallica og Pink Floyd. Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

For faste lesere har det vært vanskelig ikke å få med seg at vi er svært begeistrede for Spotify, den svenske musikktjenesten som lar deg høre på millioner av sanger akkurat når du selv vil. Vi har skrevet mang en artikkel og delt ut ikke mindre enn rundt 3.000 invitasjoner de siste månedene.

Nå har vi fått prøve Spotifys norske konkurrent, utviklet av selskapet Aspiro Musikk, og som foreløpig går under arbeidstittelen Wimp. Vi understreker at Wimp foreløpig er i før-beta-stadiet, og at den ferdige versjonen vil ha mer funksjonalitet enn det som er beskrevet i denne artikkelen. Planlagt lansering er i løpet av sommeren, i følge CEO i Aspiro Musikk, Per Einar Dybvik.

Wimp-klienten er en Adobe Air-applikasjon som kan kjøres på både Windows, Mac og Linux. Rent visuelt liker vi Wimp bedre enn Spotify; kanskje spesielt fordi det er større fokus på bilder, men også fordi de ulike elementene er bedre strukturert enn Spotifys lange lister.

Her ser du skjermbildet som møter deg når du logger på (du finner en bildespesial lenger ned i artikkelen med større bilder):

Hjemmevinduet samler alt

Mens Spotify bare presenterer 8 nye album og har topplistene under en annen flipp, samler Wimp det meste i første vindu. Her finner du topplister både med tanke på album og singler, og du kan også se hva som nylig er lagt til - også det både med tanke på album og singler.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer