WinAmp 2.0 er her

WinAmp er trolig den mest utbredte MP3-avspilleren på markedet. Den tar liten plass og gir god lyd. Versjon 2.0 har endelig kommet og gir nye muligheter for plugg-inn-moduler og alternative brukergrensesnitt.

WinAmp i naturlig størrelse Foto: Erik Andersen
WinAmp i naturlig størrelse Foto: Erik Andersen Vis mer
Publisert

Shareware programmet WinAmp koster bare 10 dollar for privat bruk og gir svært mye for pengene. WinAmp har etterhvert utviklet seg til å støtte de fleste former for musikkavspilling på PC, ikke bare MP3. Til og med Mac-brukerne er støttet med MacAmp.

Vi har også sammenlignet WinAmp med Microsofts egen avspiller med MP3-støtte. På en Windows NT maskin, benyttet WinAmp fra 2 - 10% av prosessorkraften, mens Microsofts egen avspiller benyttet 20 til 40%. Siden WinAmp er et program som vanligvis brukes i bakgrunnen når du jobber på PCen, er denne forskjellen imponerende.

Nye funksjoner i WinAmp 2.0

I versjon 2.0 er omtrent hele programet skrevet om fra begynnelsen. Det har medført at plugg-inn-modulene har fått nye formater.

Equalizeren har blitt mye mer nøyaktig og har fått det samme utbyttbare grensesnittet som selve avspilleren. Den har også fått grafisk visning av den justerte frekvensgangen. I tillegg kan den nå dokkes til hovedbildet så de kan flyttes sammen rundt på skjermen.

Playlist-vinduet er også fornyet. Selv om det også har fått det utbyttbare brukergrensesnittet, er det fortsatt skalerbart. Playlisten brukes til å lage lister på melodier som skal spilles av etter hverandre. Her kan du lage ditt eget musikkprogram for enhver sinnsstemning.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer