WinAMP klar i versjon 2.95

Det begynte med en enkel MP3-avspiller som raskt ble et av de mest populære freeware-programmene på Internett. Nå takler WinAMP nær sagt alle tenkelige og utenkelige lyd og videoformater, og kan dessuten rippe musikk fra CD-plater.

WinAMP klar i versjon 2.95
Publisert
Sist oppdatert

Winamp er stadig like populær, ikke bare fordi den er gratis, men også fordi den er kjapp å starte og tar liten plass både på skrivebordet og harddisken. Dessuten har den etter hvert fått svært mange tilleggsfunksjoner, samt støtte for en rekke musikkformater (blant annet Ogg Vorbis, WMA m.fl), plug-ins, skins etc.

Tatt bort

Tidligere denne uken ble versjon 2.95 lagt ut til gratis nedlasting, og for første gang kunne du nå rippe musikk fra CD-plater, og lagre den på harddisken i Ogg Vorbis- eller ukomprimert WAV-format. Installasjonsfilene ble derimot raskt fjernet fra Nullsofts servere, av ukjent grunn. Sannsynligvis er det blitt oppdaget feil som Nullsoft vil rette før versjonen legges ut igjen.

WinAMP 2.95 er derimot tilgjengelig på en rekke servere på nettet, se forslag til lenke nederst i artikkelen.

Winamp 5 neste?

Mange blir kanskje overrasket over at versjon 2.95 lanseres nå, ettersom versjon 3.0 har vært ute en god stund allerede. Sannheten er at arbeidet med 2.x og 3.x-plattformene har pågått samtidig, og skal i følge Nullsoft ende ut i en helt ny versjon om ikke så lenge; foreløpig omtalt som Winamp "5".

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer