WinArchiver Virtual Drive gjør ZIP-filer til DVD-stasjoner

Inntil 200 ganger raskere enn en ekte DVD, hevder utviklerne.

Denne CD-stasjonen eksisterer egentlig ikke. Det er i praksis bare en ZIP-fil som er montert som en virtuell CD-stasjon, og som gir deg lynkjapp tilgang til innholdet.
Denne CD-stasjonen eksisterer egentlig ikke. Det er i praksis bare en ZIP-fil som er montert som en virtuell CD-stasjon, og som gir deg lynkjapp tilgang til innholdet. Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Det finnes en rekke programmer som lar deg lage såkalte virtuelle CD/DVD-stasjoner. Disse stasjonene vises i filbehandleren som hvilken som helst fysisk stasjon, med egen stasjonsbokstav og det hele. Det er bare at disse stasjonene ikke er i stand til å lese fysiske plater, kun speilbilder av dem.

Det kan for eksempel være at du laster ned et speilbilde av et DVD med et operativsystem eller spill i form av en ISO- eller IMG-fil, som du vil ha rask tilgang til. I stedet for å kjøre i gang brenneren kan du vel så gjerne "montere" filen som en virtuell stasjon.

Ikke bare går det raskere enn å brenne en plate, lesingen blir dessuten mange, mange ganger raskere. Ikke minst slipper du også den mekaniske støyen fra drivverket.

Les også: Slik lager du ISO-filer fra CD/DVD

Mange formater

WinArchiver Virtual Drive fra Power Software LTD er et lite Windows-program som lar deg montere slike CD- og DVD-speilbilder som virtuelle stasjoner. Men ikke nok med det, programmet lar deg også montere andre filarkiver på samme måte - ZIP, RAR og 7Z-filer, som er tre av de desidert mest utbredte formatene i skrivende stund.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer