WinCDEmu - DVD med et klikk

Du bare dobbelklikker på filen, og så dukker innholdet opp som en stasjonsbokstav i Utforsker.

WinCDEmu - DVD med et klikk
Publisert
Sist oppdatert

Dette er smart. Du ripper DVDene dine til harddisken ved hjelp av et egnet program, og lagrer hver fil som en ISO-fil. Når du vil se filmen bare dobbelklikker du på ISO-filen med filmen du ønsker å se. Ja, det er faktisk veldig enkelt, så snart du har installert WinCDEmu.

Fungerer som med ekte plater

Det lille programmet sørger for å lage en virtuell CD/DVD-stasjon i det du dobbelklikker på filer av typen ISO, IMG, CUE, BIN eller RAW. Slike filer er egentlig speilbilder av ekte CD-er og DVD-er, og mange programvareprodusenter velger også å distribuere materialet sitt i denne formen via nettet. Det er med andre ord ikke formater forbeholdt filmer. Apple-brukere har benyttet et lignende system i årevis.

Hver gang du dobbelklikker en slik fil, lages en ny virtuell stasjon, og PC-en din reagerer på samme måte som den ville gjort om du puttet en fysisk CD eller DVD i drevet. Du kan ha mange virtuelle stasjoner åpen samtidig, men når du starter PC-en på nytt, er de borte.

Gratis

WinCDEmu er gratis, og kan lastes ned fra denne siden. Det fungerer best på Windows XP og Vista, vi opplevde at PC-en vår krasjet én gang under utprøving i RC-utgaven av Windows 7.

Les også: Smartere filbehandling

Vi bryr oss om ditt personvern

dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer