WinCDEmu - DVD med et klikk

Du bare dobbelklikker på filen, og så dukker innholdet opp som en stasjonsbokstav i Utforsker.

WinCDEmu - DVD med et klikk
Publisert
Sist oppdatert

Dette er smart. Du ripper DVDene dine til harddisken ved hjelp av et egnet program, og lagrer hver fil som en ISO-fil. Når du vil se filmen bare dobbelklikker du på ISO-filen med filmen du ønsker å se. Ja, det er faktisk veldig enkelt, så snart du har installert WinCDEmu.

Fungerer som med ekte plater

Det lille programmet sørger for å lage en virtuell CD/DVD-stasjon i det du dobbelklikker på filer av typen ISO, IMG, CUE, BIN eller RAW. Slike filer er egentlig speilbilder av ekte CD-er og DVD-er, og mange programvareprodusenter velger også å distribuere materialet sitt i denne formen via nettet. Det er med andre ord ikke formater forbeholdt filmer. Apple-brukere har benyttet et lignende system i årevis.

Hver gang du dobbelklikker en slik fil, lages en ny virtuell stasjon, og PC-en din reagerer på samme måte som den ville gjort om du puttet en fysisk CD eller DVD i drevet. Du kan ha mange virtuelle stasjoner åpen samtidig, men når du starter PC-en på nytt, er de borte.

Gratis

WinCDEmu er gratis, og kan lastes ned fra denne siden. Det fungerer best på Windows XP og Vista, vi opplevde at PC-en vår krasjet én gang under utprøving i RC-utgaven av Windows 7.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer