Windows 10-brukere raser etter oppdatering

Siste oppdatering skaper en rekke problemer for mange PC-brukere.

TRØBLETE: Microsofts månedlige oppdateringer har som hensikt å løse problemer, men september-oppdateringen har i tillegg vist seg å føre med seg nye feil. Foto: Martin Kynningsrud Størbu
TRØBLETE: Microsofts månedlige oppdateringer har som hensikt å løse problemer, men september-oppdateringen har i tillegg vist seg å føre med seg nye feil. Foto: Martin Kynningsrud Størbu Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Microsofts seneste månedlige oppdatering (KB4515384), som blant annet inkluderer feilrettinger og forbedringer, har gjort vondt verre for en rekke Windows 10-brukere på flere områder. Først kom det meldinger om problemer med startmenyen og Windows Search, enkelte rapporterte også om at lyden på PC-en ikke fungerte som vanlig.

Nå har det også dukket opp rapporter om at Windows 10-oppdateringen tar knekken på nettverkskortet i PC-en. Det skriver Windows Latest, som viser til innlegg på Microsofts støtteforum og Reddit der PC-brukere raser mot Microsoft etter at oppdateringen skaper problemer for PC-ene deres.

Prøv dette

Flere av PC-brukerne opplever at nettverkskortet slutter å fungere etter å ha installert oppdatering KB4515384, og det gjelder både trådløs og kabel tilkobling til Internett.

Windows Latest skriver at en løsning på problemet er å deaktivere for så å reaktivere nettverksadapteren under Enhetsbehandling og starte PC-en på nytt.

Det gjør du ved å høyreklikke på startmenyen – velge Enhetsbehandling – Nettverkskort – høyreklikk på det aktuelle nettverkskortet og trykk «Deaktiver enhet» før du høyreklikker igjen og aktiverer det. Deretter må du starte PC-en på nytt.

En annen løsning er å avinstallere Windows 10-oppdateringen og vente på at Microsoft slipper en ny uten problemer. Slik gjør du det:

  • Åpne startmenyen og trykk på innstillinger (det tannhjulet rett over på/av-knappen)
  • Gå til Oppdatering og sikkerhet
  • Velg «Vis oppdateringslogg» og deretter «Avinstaller oppdateringer»
  • Finn oppdatering KB4515384 og trykk «Avinstaller»

Jobber med en løsning

På sine nettsider bekrefter Microsoft at de har funnet feil ved nettverkskort fra Intel og Broadcom, men at det kun gjelder spesifikke modeller fra NEC. Microsoft har dermed stanset utrullingen av den problematiske oppdateringen for disse PC-ene inntil videre.

Windows 10-produsenten skriver at de samarbeider med NEC for å finne en løsning på problemet, og nevner samtidig deaktivere/reaktivere nettverkskortet som en midlertidig løsning mens du venter på en ny oppdatering.

Vi bryr oss om ditt personvern

dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer