Windows 10 er sluppet

…og du kan oppgradere allerede i dag.

SLIPPES I DAG: Nå er Windows 10 klar til nedlasting. Foto: MICROSOFT
SLIPPES I DAG: Nå er Windows 10 klar til nedlasting. Foto: MICROSOFT Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

I dag, 29. juli, slippes Windows 10 til brukere i 190 land verden over; deriblant Norge. Oppgraderingen til Windows 10 er gratis om du gjør det før ett år har gått.

Over fem millioner brukere har tatt del i betatestingen av operativsystemet, og som vi skrev om tidligere i sommer, er det nettopp betatesterne som står først i køen når Microsoft i dag starter utrullingen av sitt nye operativsystem via Windows Update.

Dernest kommer de som har satt seg på reservasjonslisten, noe man de siste månedene har hatt mulighet til å gjøre via et sprettoppvindu på skjermen.

Du kan snike i køen

På denne siden har Microsoft lagt ut ISO-filene til Windows 10, så om du ikke har reservert en kopi kan du allikevel installere Windows 10 allerede i dag.

De kan du laste ned direkte, og ved hjelp av det tilhørende verktøyet kan du enten brenne en installasjons-DVD om du har DVD-brenner, lage en installasjons-minneplugg (4GB minneplugg kreves) eller installere direkte fra harddisken om du har nok ledig plass.

Vi har selv prøvd sistnevnte (selv uten å ha reservert en kopi) og er i skrivende stund i gang med installeringen – nedlastingshastigheten fra Microsofts servere var for øvrig imponerende god.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer