Frigjøre plass på SSD

Windows 10 kan frigjøre plass på disken din - helt automatisk

Du må bare aktivere funksjonen først.

TRANGT: Med bare 9 GB ledig lagringsplass, kan det være greit å få slettet litt rusk og rask fra disken. Nå kan Windows 10 automatisk gjøre det for deg. Skjermdump: Dinside
TRANGT: Med bare 9 GB ledig lagringsplass, kan det være greit å få slettet litt rusk og rask fra disken. Nå kan Windows 10 automatisk gjøre det for deg. Skjermdump: Dinside Vis mer
Publisert

Mange av oss har opplevd å få mindre lagringsplass på den nye PC-en enn den gamle. Dette skyldes oftest at den gamle var utstyrt med tradisjonell harddisk, mens den nye er utstyrt med SSD.

Det var for eksempel vanlig for fem år siden at selv rimelige bærbare PC-er ble levert med 500 GB harddisk, mens selv dyre PC-er leveres med halvparten så store SSD-er i dag. Forklaringen er ganske enkelt at SSD-er fortsatt er vesentlig dyrere enn harddisker med samme kapasitet.

Mindre behov for lokal lagring

Mye annet har også endret seg de siste årene. Store musikk- og videosamlinger har gjerne forsvunnet fra PC-en, og lever nå videre i nettskyen eller er byttet ut med en eller flere strømmetjenester. Det gjør at mange opplever mindre behov for mye lokal lagringsplass nå enn for noen år siden.

Men ikke alle er like glade i å overlate ansvaret for mediefilene til andre, og liker best å ha ting lagret lokalt. Da kan det fort bli trangt på en SSD med kapasitet på 128 eller 256 GB.

Det kan fort bli nødvendig å ta en opprenskning i ny og ne - og fjerne unødige filer for å frigjøre plass.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer