Windows 10 lansert

Og du kan laste ned prøveversjon allerede i dag.

NY VERSJON: Neste sommer kommer Windows 10. Foto: MICROSOFT
NY VERSJON: Neste sommer kommer Windows 10. Foto: MICROSOFT Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

I går kveld norsk tid viste Microsoft frem den neste versjonen av Windows, som mange på forhånd antok ville hete Windows 9.

Det gjør den ikke – neste utgave av Windows blir en felles utgivelse for PC-er, nettbrett, mobiltelefoner og spillkonsoll (Xbox One), og det er en såpass stor endring at Microsoft har valgt hoppe et ekstra hakk og døpe den neste versjonen Windows 10.

Med andre ord forsvinner Windows Phone som eget operativsystem når Windows 10 lanseres sommeren 2015.

«Preview» allerede i dag

I løpet av dagen i dag kommer den første sniktitt-versjonen som kan lastes ned fra denne siden. Vi kommer selvsagt til å kaste oss over den så fort den blir tilgjengelig og satser på en gjennomgang av nyhetene i nær fremtid.

Dette er nytt

For et par uker siden skrev vi om en video av en tidlig utgave, som ser ut til å stemme bra med virkeligheten. Den kanskje største endringen er at startknappen er tilbake, men at den nå er utvidet med Metro-fliser; som en slags hybrid mellom Windows 7 og Windows 8.

Microsoft anerkjenner at mange har valgt ikke å oppgradere til Windows 8 og har derfor fokus på at Windows 7-brukere skal kjenne seg godt igjen, samtidig som funksjonalitet fra Windows 8 videreføres. Metro-apper, som pr nå kjører i et eget «miljø», vil kunne kjøres som vanlige programvinduer på skrivebordet.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer