- Windows 10-oppdatering skaper store problemer

Brukere melder om slettede filer og blåskjerm.

TRØBBEL: En fersk Windows 10-oppdatering skaper trøbbel for PC-brukere. Foto: Martin Kynningsrud Størbu
TRØBBEL: En fersk Windows 10-oppdatering skaper trøbbel for PC-brukere. Foto: Martin Kynningsrud Størbu Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Flere brukere av Windows 10 rapporterer om problemer etter å ha installert en ny oppdatering i Windows Update. Oppdateringen er merket KB4549951, og skal blant annet ha ført til blåskjerm (BSOD) og slettede filer, ifølge en rekke nyhetsnettsteder de siste dagene.

WindowsLatest skriver blant annet at brukerne ser ulike blåskjerm-feilmeldinger, men at de ser ut til å være relatert til skadde installasjonsfiler, drivere og kompatibilitetsproblemer for tredjeparts antivirus med Windows 10.

Fra før er det også kommet meldinger om at oppdateringen KB4549951 fører til at WiFi og Bluetooth slutter å fungere, men også at PC-en oppleves tregere. Enkelte brukere melder også at de opplever at oppdateringen sletter eller flytter filer.

Oppdatert: Microsoft har sluppet oppdatering KB4550945 som skal rette problemene relatert til WiFi og Bluetooth.

- Sletter filer

WindowsLatest skriver at i noen tilfeller har brukere rapportert om at bilder, dokumenter og filer er fjernet etter å ha installert oppdateringen, som i hovedsak skal løse sikkerhetsproblemer.

«Etter å ha installert oppdateringen kan ikke PC-en lenger koble til Internett. I kan se WiFi-adapteren i enhetsbehandling og det rapporteres ikke om noe feil. Ingen nettverk er tilgjengelig», skriver en på Microsofts støtteforum.

I kommentarfeltet på en av WindowsLatests saker, skriver en annen:

«Denne oppdateringen er en katastrofe. Den sletter filer, bilder, dokumenter lagret på systemdisken, i tillegg til apper som jeg har lastet ned fra Windows Store.»

Slik setter du oppdateringer på pause

Hvis du vil vente på at Microsoft skal slippe en oppdatering som løser problemene med denne oppdateringen, kan det kanskje være lurt å vente med å installere KB4549951, eller å avinstallere den hvis du allerede har gjort det.

Slik setter du oppdateringer på pause:

  • Åpne Innstillinger og gå til Windows Update
  • Under Windows Update velger du Avanserte alternativer
  • Under Stans oppdatering midlertidig kan du sette en dato inntil 35 dager frem i tid

Har du installert KB4549951 og ønsker å avinstallere den på grunn av de rapporterte problemene, kan du gjøre det:

  • Under Windows Update velger du Vis oppdateringslogg
  • Trykk Avinstaller oppdateringer
  • Velg KB4549951-oppdateringen og trykk Avinstaller

Microsoft har så langt ikke kommentert de nyeste meldingene om blåskjerm og at filer slettes fra enkelte brukeres PC-er, men uttalte forrige uke, da oppdateringen ble tilgjengelig, at de ikke var kjent med noen problemer.

Vi bryr oss om ditt personvern

dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer