Windows 2000s fire ansikter

Windows 2000 skal brukes på alle typer PCer. Derfor vil det komme i hele fire forskjellige versjoner. Windows 2000 vil kjøre på alt fra din minibærbare til store klynger av tjenestemaskiner.

Publisert

Det er ikke lett å få 2.000 programmerere til å trekke i samme retning. Spesielt i Microsoft som har lang tradisjon for å dyrke individualiteten.

Resultatet er at Windows 2000 (nei, navnet har ingen sammenheng med antall programmerere) blir enda mer forsinket enn vi trodde for bare få måneder siden. Den kan ikke forventes før mot slutten av året.

Microsoft har for øyeblikket en rekke arbeidsgrupper som jobber med alt fra arvtageren til Windows 98, til NT64 som vil bli 64-bits utgaven av Windows 2000.

NT Workstation blir Windows 2000 Professional

Den aller mest grunnleggende versjonen av Windows 2000 er også den som er mest i rute. Likevel vil denne versjonen ikke leveres før serverutgavene er klare.

Windows 2000 Professional er beregnet på bedriftenes PCer. Den vil ha støtte for en eller to prosessorer, og kreve minimum 64 MB internminne. Den vil dermed fungere fint på PCer som er innkjøpt det siste året.

Windows 2000 vil endelig få skikkelig støtte for USB, Firewire (IEEE1394) og AGP. Den vil bygge videre på NTs støtte for flere skjermkort, utvide den og gjøre det enklere og raskere.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer