Windows 7 beta installert på 17 minutter

Vi utstyrte en svært enkel PC med Windows 7 beta. Her får du vite hvordan det gikk.

Publisert
Sist oppdatert

Ingressen til denne artikkelen er ikke helt dekkende. De siste dagene har vi nemlig installert Windows 7 beta på mer enn én maskin. Vi har faktisk installert operativsystemet på fem helt forskjellige systemer (to bærbare og tre stasjonære) for å få et bedre inntrykk av kompatibilitet og hastighet.

Og foruten noen unntak viste det seg å være en ganske smertefri prosess.

Les også: Windows 7 beta knuser XP og Vista

Funksjonsferdig

I Windows 7 beta er all funksjonalitet på plass. Og den som hadde ventet seg en enda fyldigere pakke enn forrige gang, blir nok skuffet. Windows 7 vil nemlig være betydelig lettere enn Vista, både med tanke på funksjoner - men heldigvis også maskinkrav.

Det er samtidig ingen tvil om at Windows 7 har sitt utspring i Vista. Mye er likt, som grafiske ikoner, lyder mm, men mye er også forbedret og forandret. Det kommer vi tilbake til i senere artikler.

Vi bygde en PC til formålet

I forbindelse med lanseringen av den offisielle betaen fredag, bygde vi en PC av deler vi hadde liggende på labben vår. Vi endte opp med en "rusk-og-rask"-maskin bestående av et i945-basert hovedkort med integrert Intel-grafikk, 2 GB minne, en Intel Celeron E1200-prosessor, en fem år gammel DVD-brenner fra NEC, et billig kabinett av ukjent fabrikat og en relativt oppegående SATA-harddisk fra Western Digital på 400 GB.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer